Суд закрив кримінальне провадження у справі священника УПЦ МП проти батька покійної медикині

08 Грудня 2022, 18:19
Василь Созонюк 1898
Василь Созонюк

У Ковелі відбулося нове засідання суду у справі священника УПЦ МП Святослава Чижука з села Обенижі, який звинуватив батька покійної медикині Олени Созонюк – Василя Созонюка у побитті.

8 грудня знову приїхали підтримати родину Созонюків. 

Сам священник Святослав Чижук не приїхав на засідання. Однак, подав уточнення до своїх показань та клопотання, яким відмовився від обвинувачень Василя Созонюка та просив закрити кримінальне провадження, мовляв простив йому усе, адже він втратив доньку та виховує онуку. 

Присутні у залі аплодували судді, який це читав.

Скрін прямої трансляції із залу суду
Скрін прямої трансляції із залу суду
 

Зрештою суд вирішив задовольнити клопотання священника про закриття кримінальної справи за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу, оскільки Святослав Чижук відмовився від обвинувачення.

Однак, Василя Созонюка і присутніх на засіданні не повністю влаштувало рішення закрити кримінальне провадження. Оскільки у цьому випадку це позбавить можливості Созонюка надати докази своєї невинуватості та позбавить можливості довести їх переконливість. 

Окрім цього, після закінчення засідання люди ділилися занепокоєнням, що це дасть Святославу Чижуку у майбутньому і надалі судитися із селянами.

Нагадаємо, раніше Район.Турійськ інформував, що у селі Обенижі на Турійщині священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк. 3 листопада відбулося засідання. Однак, суд перенесли, бо священник не з'явився через страх, що на нього нападуть агресивні люди

14 листопада заслухав покази священника і призначив нове засідання на 8 грудня. 8 грудня кримінальне провадження закрили.

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024