У Турійському районі «за» розвиток малого бізнесу

01 Вересня 2019, 10:19
У Турійському районі «за» розвиток малого бізнесу 1222
У Турійському районі «за» розвиток малого бізнесу

На Турійщині відбулося бліц-навчання на тему: «Підтримка розвитку малого бізнесу».

Захід проводили в Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості. Пишуть на Facebook-сторінці центру зайнятості.

У ньому взяли участь роботодавці-початківці – фізичні особи-підприємці, які працюють на території нашого району. Навчалися присутні задля уникнення проблем між роботодавцями та найманими працівниками, зокрема, щодо дотримання норм законодавства про працю, які завжди актуальні.

Заступниця директора Турійського центру зайнятості Наталія Лучук привітала учасників заходу з професійним святом – Днем підприємця. Також детально поінформувала про послуги, що надають у центрі зайнятості роботодавцям.

Окрім того, розповіла про сучасний стан ринку праці, попит і пропозицію робочої сили, професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Також фахівці ознайомили присутніх про роботи тимчасового характеру, стажування, та використання можливості компенсації єдиного внеску.

Старший державний інспектор Турійської державної податкової інспекції Ковельського управління ГУДФС у Волинській області Володимир Якимюк вказав присутнім на зміни в оподаткуванні суб’єктів економічної діяльності у 2019 році. Також він ознайомив учасників з видами та ставками податків, які буде необхідно сплачувати.

Питання нововведень у сфері пенсійного законодавства, особливостях сплати єдиного внеску в умовах неповної зайнятості висвітлив представник пенсійного фонду України у Турійському районі Ігор Павлюсюк.

Питання колективно-договірного регулювання, підготовки робочих місць, дотримання норм техніки безпеки розкрив заступник начальника управління, начальник відділу праці соціального захисту населення Турійської РДА Сергій Хомич.

«Сподіваємось, що знання, які отримали слухачі під час бліц-навчання дадуть можливість в подальшому уникати непорозумінь із законом та допоможуть як роботодавцям, так і працівникам», – йдеться в дописі.

Читайте також: 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024