Відбувся велопробіг від селища Турійськ до Калинового кола

02 Жовтня 2023, 17:19
Відбувся велопробіг від селища Турійськ до Калинового кола 1229
Відбувся велопробіг від селища Турійськ до Калинового кола

З вірою в перемогу і вдячністю нашим захисникам і захисницям молодь Турійщини взяла участь у велопробігові, який символізував звʼязок поколінь. 

Про це інформують на сторінці «Турійська громада: сьогодення» у фейсбук.

 

Активно долучилися вихованці дитячо-юнацької спортивної школи та тренера. Наймолодшим учасникам було лише по 7-8 років, але вони на рівні з дорослими здолали шлях довжиною близько 20 кілометрів від селища Турійськ до Калинового кола, яке знаходиться за Радовичами. 

Ця місцина відома тим, що у серпні 1943 року між селами Радовичі та Туличів воїни Української повстанської армії героїчно здолали нацистських загарбників. А минулого року там було висаджено сто кущів калини в памʼять про воїнів-земляків, які віддали життя у боротьбі за Україну.

Серед учасників велопробігу були рідні Героїв, діти військових.

Їх місія – закласти капсулу-гільзу, передану нашими земляками з передової із зверненнями та побажаннями для майбутніх поколінь, які підготували діти з різних куточків Турійщини.

На Калиновому колі, серед трьох каменів, які символізують військо козацьке, Українську повстанську армію та Збройні сили України, під виконання державного Гімну та вигуки «Слава Україні! Героям слава!» була закладена капсула.

Окрім цього, турійський селищний голова Олексій Безсмертний зробив для дітей невеличкий екскурс з історії.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024