Турійські рятувальники просять жителів району не спалювати суху траву та сміття

31 Серпня 2019, 12:47
Забороняють спалювати суху траву 1148
Забороняють спалювати суху траву

Жителів Турійського району в черговий раз застерігають про заборонену спалювання сухої рослинності.

Про це інформує Турійський районний сектор У ДСНС України у Волинській області на сайті Турійської РДА.

З настанням сухої спекотної погоди, на території району погіршився стан з пожежами, особливо на полях. Пожежно-рятувальні підрозділи все частіше ліквідовують пожежі в екосистемах, причиною яких є спалювання опалого листя, сухої трави, пожнивних залишків тощо.

Тому, Турійський РС попереджає громадян, що чинне природоохоронне законодавство забороняє спалювати суху рослинність, стерню та будь-яке сміття. За такі порушення передбачена адміністративна відповідальність.

– згідно ст. 175 КУпАП передбачається адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу органами державного пожежного нагляду від 0.5 до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

– відповідно ст. 77-1 КУпАП випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, або її залишків у  смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках та інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах, без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища, або порушень умов такого дозволу –  тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу на громадян від 10 до 20-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян;

«Звертаємось до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю», – зауважують рятувальники.

Читайте такожЯк перевіряли, чи готові служби Турійського району до надзвичайних ситуацій 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024