Які новини цікавили й вражали читачів  Район.Турійськ: 10 найрейтинговіших публікацій- 2020

01 Січня 2021, 09:00
4919

Вже відійшов у минуле 2020 рік, хтось жартома назвав його найвисокоснішим із усіх високосних.

Так, рік був непростим для нас усіх. Але попри коронавірус  та інші  виклики були й здобутки, перемоги, знакові події.   Район.Турійськ усі  хороші миті  прожив разом із своїми читачами. Тож щиро дякуємо всім, особливо за вашу зворотну реакцію, яка свідчить про небайдужість до того, що відбувається в нашому житті, а часто й про  бажання підтримати, порадити, поділитись міркуваннями.

 Зрозуміло, індикатором того, наскільки цікава й актуальна новина чи стаття стає число її переглядів.

 Перегорнувши минулорічні сторінки сайту, ми підібрали 10 позитивних публікацій, які найбільше привернули увагу турійчан.

1. Юний співак з Турійщини переміг у конкурсі в Лондоні    –  4549 переглядів.

У березні  Максим Ткачук з Турійщини виборов перемогу у співочому конкурсі  «Stars of the albion 2020»  серед представників 22 країн світу.   

Як йшлося в публікації,  допомогли здобути нагороду наполегливість й талант хлопця.

 


2.  Юний співак з Турійська Максим Ткачук разом з представниками Одеської єпархії УПЦ МП зняли кліп на пісню «Смуглянка»    –  3698 переглядів.

Після того, як переміг на пісенному конкурсі у Лондоні, хлопець став відомим не тільки на Волині.

 Частина медіа і фейсбук-користувачів звинуватили Максима у пропаганді «русского міра»,  на конкурсі він співав російську пісню «Смуглянка». В Одеській єпархії УПЦ МП розповіли, що вони підтримали хлопця, взявши участь у флешмобі #Максим,мыстобой.

 


 3.  Турійський фермер отримав нагороду від Володимира Зеленського –  3398 переглядів.

 Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України».

 Серед нагороджених волинян був  голова фермерського господарства «Перлина Турії» Турійського району Володимир Яренчук.  За вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю президент нагородив його орденом «За заслуги» ІІ ступеня.


 4.  У Турійську лікарню благодійники придбали медичне обладнання  –  1749 переглядів.

 За кошти багатьох благодійників із Турійщини  у центральну районну лікарню  придбали мобільний рентген  С-дуга Siemens Siremobil Compact з подвійними 19-дюймовими плоскими моніторами.

 


5.  Опублікували старі фото сіл Турійщини  –  1690 переглядів.

 Центр дослідження і відродження Волині  опублікував кілька світлин Турійщини, які були зроблені понад 100 років тому.

Це, зокрема,  фото столітньої давнини із села Осекрів, яке нині входить до складу Турійського району. Кадри датуються 1914-1918 роками. На знімку добре видно широку вулицю, густо наставлені хати навколо церкви,  телеграфні стовпи та незвичні дерев'яні тротуари з дошок.


 6.  Іменем видатної лікарки Уляни Сяркевич назвали вулицю у Турійську  –  1618 переглядів.

Десятки років самовіддана головна лікарка-педіатр Турійського району рятувала дітей.

 Уляна Степанівна ніколи не рахувалась зі своїм часом, навіть серед ночі їхала за викликом у найвіддаленіше село району.  Невисокого зросту, тендітна, вона мала просто колосальну працелюбність.

«Маленьких пацієнтів у Турійській поліклініці лікувала та доглядала людина з великим серцем та надзвичайно доброю душею, відповідальна та віддана своїй роботі жінка», – сказали про неї пізніше колеги.

 


  7. Що  відомо про нову очільницю Турійської РДА  –  1261 перегляд.

 У березні президент України Володимир Зеленський призначив нову голову райдержадміністрацій на Турійщині. Турійську РДА очолила голова Турійської райради Черен Ольга Миколаївна, яка керувала райрадою з жовтня 2010 року.  

 


 8.  Хто представлятиме Турійщину в обласній раді і об’єднаній громаді –  1162 перегляди.

Переконливу підтримку на виборах до обласної ради  25 жовтня здобув турійчанин  Роман Микитюк, який балотувався по виборчому округу №7 від політичної сили „За майбутнє”. За нього проголосувало 3665 виборців. Суттєво підтримали виборці й  кандидата в депутати Волинської обласної ради від згадуваної політичної сили по округу №7 – Володимира Яренчука – 1682 голоси.

  В Турійську ОТГ виборці обрали представників політичних сил  «За майбутнє», «Батьківщина», «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Сила і честь», «Свобода».

                                                                                     


 9.  Попередні підрахунки голосів: визначились очільники Турійської та Луківської об’єднаних територіальних громаді   –  1041 перегляд.

  На виборах  очільника Турійської об’єднаної територіальній громади перемогу здобув Олесій Безсмертний. Його турійчани обрали  селищним головою шостий раз поспіль (перший – у 2002 році). Луківська громада вдруге поспіль обрала головою Анатолія Климука.

 


 10.  Забута історія: у селі Дольськ існував шикарний палац визначились очільники Турійської та Луківської об’єднаних територіальних громаді –  1038 переглядів.

 У селі Дольськ поблизу Турійська був величезний палац, який проіснував до 1939 року. Зведений він був наприкінці XVIII століття.

 У цьому палаці проживала до смерті перша дитина останнього короля Польщі Станіслава ІІ Августа – Констанція, яка народилася в 1768 році .

 Довжина палацу була близько 120 метрів. Під усією будівлею було величезне підземелля в готичному стилі. Це підземелля з’явилось раніше, і можливо дісталось у спадок від значно раднішого палацу чи навіть замку. Існує легенда, що в підземеллі зберігались бочки із золотом графа Мошинського.

 

1

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024