Юлія Тимошенко пояснила, як знизити тарифи на газ для громадян

12 Вересня 2018, 11:52
Юлія Тимошенко 901
Юлія Тимошенко

Підвищення цін на газ є неприпустимим, бо головним завданням влади має бути захист людей, «які б вимоги не ставив Міжнародний валютний фонд».

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

Лідер «Батьківщини» впевнена, що МВФ цілком можна переконати в недопустимості подорожчання палива, якщо визнати, що нинішня його ціна є абсолютно необґрунтованою. Вона переконана, що не може будь-який товар, який продається монопольно, мати 200% рентабельності.

Юлія Тимошенко запевнила, що після приходу «Батьківщини» до влади, її команда  негайно знизить тарифи на газ до рентабельної адекватної ціни, яка буде повністю прибутковою, забезпечуватиме розвиток галузі і становитиме 80-90$ за тисячу кубометрів. Ті, хто отримує сьогодні субсидії, отримуватимуть їх і платитимуть за газ не більше, ніж сьогодні.

Лідер «Батьківщини» обурена заявою прем’єра Володимира Гройсмана про те, що він нібито «не винний» у майбутньому подорожчанні газу для населення. Адже, за її словами, рішення про підвищення ціни ухвалюватиме саме уряд. Юлія Тимошенко наголосила, що посилання на вимоги МВФ насправді лише відмовка. Вона переконана, що справжньою метою є монополізація ринку для отримання надприбутків.

За словами політика, керівники держави створюють монопольний ринок і необґрунтовано підвищують ціну на газ з однією метою: заробити надприбутки. Такі дії вона назвала злочином проти власного народу.

«Мільйони українців просто не зможуть платити. Їм і зараз немає чим оплачувати комунальні рахунки навіть до початку опалювального сезону. Де людям брати кошти? Державний бюджет також не витримає додаткове навантаження. На цей рік закладено 71 млрд грн на субсидії, а до кінця року навіть за чинних тарифів реально знадобиться ще на 7 млрд більше. До того ж доходи бюджету не виконуються», – заявила Тимошенко.

До слова, що фракція «Батьківщина» вимагатиме відставки Кабінету Міністрів у разі, якщо той ухвалить рішення про підвищення ціни на газ для населення і внесе проект постанови про відставку уряду до сесійної зали парламенту.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024