Родинам чотирьох загиблих Героїв з Турійської громади вручили відзнаки Князівської бригади

23 Лютого 2024, 18:49
Родинам чотирьох загиблих Героїв з Турійської громади вручили відзнаки Князівської бригади 603
Родинам чотирьох загиблих Героїв з Турійської громади вручили відзнаки Князівської бригади

Родинам загиблих воїнів 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого вручили пам’ятні відзнаки, серед них і чотирьом сім’ям загиблих Героїв з Турійської громади

У такий спосіб командування віддає шану пам’яті та вдячність своїм полеглим побратимам. Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

На церемонію нагородження, яка відбулася 20 лютого у Луцьку, були запрошені батьки, дружини, діти, брати і сестри загиблих військовослужбовців.

Посмертну відзнаку полеглим воїнам 14-ї ОМБр «Князівський хрест Героя «Навіки в строю» їхнім рідним вручив заступник командира частини, підполковник Василь Лапчук.

«Ще вчора я зі своїми бойовими побратимами нищив ворога на Куп’янському напрямку. Сьогодні ж стою перед вами і маю велику честь вручити пам’ятні відзнаки родинам наших Героїв, які для України зробили усе, що могли, віддавши найцінніше – своє життя», – наголосив він та запропонував усім присутнім вшанувати пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

Князівський хрест Героя отримали понад сотня родин полеглих воїнів.

Цією пам'ятною відзнакою – Князівським хрестом Героя «Навіки в строю» посмертно нагороджено захисників України з Турійської громади:

сержанта Олександра Лапчука,

старшого сержанта Ярослава Кашубу,

старшого солдата Бориса Кобзаря,

солдата Миколу Столярука.

Відзнаку Князівський хрест Героя «Навіки в строю» планують вручити родинам усіх воїнів 14-ї бригади, які поклали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, – зазначила очільниця служби зв’язків із громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого майор Надія Замрига.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024