Як у Турійську вперше відзначали Водохреще за новим календарем

06 Січня 2024, 18:12
Як у Турійську вперше відзначали Водохреще за новим календарем 2467
Як у Турійську вперше відзначали Водохреще за новим календарем

У 2024 році православні українці вперше відзначають Водохреще 6 січня через перехід ПЦУ на новий календар. 

Цього року у Свято-Троїцькому Храмі ПЦУ у селищі Турійськ, настоятель храму, декан, протоієрей Микола Даньків вперше в цей день, провів службу і обряд освячення води та привітав турійчан з важливою для людства подією – Хрещенням Господа нашого Ісуса Христа. Фото святкового богослужіння опублікував Василь Гут у фейсбук.

«Таємничо освятивши водне єство через занурення в Йордан, Господь відкрив нам шлях до другого народження – від води і Духа, яким є Таїнство Хрещення, що вводить нас у єднання Святої Церкви. Спаситель прийняв Хрещення не заради Себе, бо був безгрішний, а заради нас, щоб ми могли звільнитися від пут гріха та смерті. Свято Хрещення Господнього нагадує кожному з нас, що ми маємо свідомо каятися у своїх гріхах, боротися зі спокусами та розпізнавати зло – і не давати йому стати перешкодою єднання з Богом. Нехай в цьому допоможе всім нам Господь», – йдеться у дописі.

«Зі святом! Згідно з церковними переказами, коли Ісус Христос досягнув 30-літнього віку, він прийшов до річки Йордан, де його охрестив Іван Хреститель. Це було важливою подією в житті Сина Божого, адже після хрещення відчинилися небеса і над Ісусом схилився Дух Господній у вигляді білого голуба. Тоді з неба зазвучав голос, який промовив: «Це Син Мій Улюблений, в Ньому Моє задоволення», – написав Василь Гут.

 

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024