Селищний голова Турійська Олексій Безсмерний хотів скласти свої повноваження

28 Грудня 2023, 19:37
Селищний голова Турійська Олексій Безсмерний хотів скласти свої повноваження 1585
Селищний голова Турійська Олексій Безсмерний хотів скласти свої повноваження

Відбулася чергова п`ятдесята сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. 

Це відбулося 26 грудня. Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

До цієї сесії, зважаючи на резонансність винесених питань, долучилися окрім  депутатів, старост, працівників Турійської селищної ради, і багато представників громадськості Турійщини. У роботі сесії також участь взяли депутати Верховної Ради В'ячеслав Рубльов та Волинської обласної ради Роман Микитюк.

Перш, ніж розпочати засідання сесії, усі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв у російсько-українській війні. Традиційно прозвучав Державний Гімн України.

На розгляд депутатів чергової сесії винеcли 47 питань, які попередньо детально вивчалися на профільних комісіях.

Одним з перших стало питання про початок повноважень депутата селищної ради Алли Євтушок від ВО «Свобода». У зв’язку із смертю Василя Мазурика за рішенням ЦВК депутатом Турійської селищної ради став кандидат, наступний у списку від даної політичної сили. Відповідно відбулися зміни і у складі постійної комісії.

Під час затвердження порядку денного депутати внесли зміни, зокрема, питання, яке було за загальним рахунком 46, розглянули третім – «Про розгляд заяви Турійського селищного голови». 

Йшлося про складання повноважень Турійського селищного голови Олексія Безсмертного. Своє рішення зробити такий крок очільник громади пояснив тим, що в громаді виникло певне протистояння, гострі дискусії у суспільстві точилися через надання допомоги нашим захисникам та щодо проведення благоустрою Турійська. Селищний голова вкотре детально розповів про надходження ПДФО з військових, куди ці кошти були спрямовані, а також озвучив суми, які були перераховані військовим частинам, відповідно до їхніх запитів. Знову ж таки наголошувалося, що на жодне звернення відмови не було. Також селищний голова озвучив, яку допомогу Збройним силам надавали працівники ради та її структурні підрозділиПіднімалися й інші назрілі проблеми. Присутні в залі мали можливість висловити свої багато в чому діаметрально протилежні думки. Але всі виступаючі сходилися на тому, що в час війни ми маємо бути об’єднані і робити все можливе, щоб допомагати війську, а також родинам захисників та полеглих Героїв. Присутні в залі висловлювали думку, що в такий складний час громадою має керувати досвідчений управлінець, який зможе шукати рішення для вирішення багатьох важливих і непростих завдань, аргументуючи, що зараз не на часі зміна керівництва.

Прозвучало запитання: хто очолить селищну раду у випадку складання повноважень голови, адже вибори під час дії воєнного стану не проводяться. Тож було поінформовано, що, відповідно до закону, виконання обов’язків покладається на секретаря ради, в разі, коли він відмовляється, депутати вибирають іншого секретаря. Якщо це не вдається зробити, тоді військова адміністрація призначає керівника, а депутатський корпус перестає функціонувати.

Зважаючи на прохання та аргументи більшості учасників сесійного засідання, зокрема військовослужбовців, Олексій Безсмерний погодився відкликати свою заяву та продовжити роботу на посаді селищного голови.

На сесії прозвучала пропозиція, яку підтримали як депутати, так і громадськість: створити при Турійській селищній раді Громадську раду й залучати активних  мешканців Турійщини до обговорення важливих питань життєдіяльності громади, аби спільно знаходити рішення із складних ситуацій, а також задля налагодження довіри і активної співпраці.

Серед інших питань, що розглядалися на сесії, були: Про затвердження плану діяльності Турійської селищної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2024 рік; Про внесення змін у рішення сесії селищної ради від 08.07.2021 № 11/19 «Про затвердження у новій редакції Статуту Турійського житлово-комунального підприємства»; Про внесення змін до рішення селищної ради від 23.12.2022 № 35/3 «Про бюджет територіальної громади на 2023 рік 03537000000»; Про безоплатну передачу матеріальних цінностей військовим частинам; Про підготовку лотів для продажу права оренди на земельних торгах; Про включення до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на них на земельних торгах окремими лотами та проведення аукціону з продажу права оренди. Також розглядалася низка інших «земельних» питань.

Ще одним важливим моментом став збір коштів нашим воїнам – присутні на сесійному засіданні долучилися до збору коштів на придбання дрону для 100 ОМБР.

 

Коментарі
28 Грудня 2023, 19:23
зробили цирк і підставними людьми)) і все)) і далі будують своє кільце)) класно...
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024