Помер ветеран російсько-української війни, депутат Турійської селищної ради Василь Мазурик

21 Листопада 2023, 13:49
Василь Мазурик 1950
Василь Мазурик

Перестало битися серце великого патріота і націоналіста, одного з фундаторів відновлення урочища Вовчак на Турійщині, директора історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ», ветерана російсько-української війни, депутата Турійської селищної ради від ВО «Свобода» Василя Мазурика.

Про це інформують на сторінці волинської ВО «Свобода» у фейсбук.

Всі, хто знав Василя Васильовича, відзначають його велике серце, людяність і доброзичливість, вірність українським ідеалам, жертовність і сподвижництво у справі виховання підростаючого покоління в дусі відданості Україні та її Героям. Він завжди займав активну життєву позицію, перебував на вістрі громадсько-політичного життя, був головою Турійської РДА, активним учасником Революції гідності, керівником Турійської «Свободи», очільником Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ніхто, мабуть, не вкладав стільки праці, душі та серця у відбудову Вовчака, як його натхненник Василь Мазурик.

Як справжній син свого народу, після початку повномасштабного вторгнення одвічного ворога Василь Мазурик не став відсиджуватись у волинських лісах, а став до лав ЗСУ у складі 14-ї "князівської" бригади. Брав участь у бойових діях на східному фронті, а війна, як бачимо, не минає безслідно...

«Є багато чеснот Василя Васильовича, які підкреслюють: він був справжнім чоловіком, українцем, Людиною з великої літери, в якої буде чому повчитися прийдешнім поколінням. Волинська обласна організація ВО «Свобода» глибоко сумує з приводу передчасної смерті нашого побратима. Співчуття рідним та близьким покійного, усім, хто знав і шанував Василя Мазурика. Схиляємо голови перед світлою пам'яттю побратима. Продовжимо його справу. Вічна пам'ять і спокій його душі!», – зазначили у дописі ВО «Свобода».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024