У селі Купичів людям надали майже 350 медичних послуг

30 Серпня 2023, 18:52
У селі Купичів людям надали майже 350 медичних послуг 382
У селі Купичів людям надали майже 350 медичних послуг

Вакцинальний автобус Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб вперше побував у сільській місцевості. 

У Купичеві Турійської громади відбулися виїзні заходи, ініційовані Головною державною санітарною лікаркою області Наталією Янко. Про це інформують на сторінці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб у фейсбук.

У селі, де мешкає близько шести сотень людей, надали майже 350 послуг. Зокрема, зробили 15 щеплень, 105 дорослих і дітей отримали консультації сімейного лікаря, дерматолога та офтальмолога. 21 людина зробила електрокардіограму, 15 – УЗД обстеження та консультації гінеколога.

Під час скринінгових досліджень крові зробили 62 швидких тести на вірусні гепатити В,С та ВІЛ/СНІД (позитивних не виявлено). Окрім того, провели 95 тестів на рівень холестерину, глюкози, сечової кислоти, гемоглобіну крові.

14 людей були опитані щодо захворюваності на туберкульоз, двом надані рекомендації для консультування у сімейного лікаря.

Спілкуючись із мешканцями Купичева, фахівці значну увагу приділили роз’ясненням щодо національної кампанії з вакцинації дітей проти кору. Її мета – довакцинувати тих, хто з якихось причин пропустив щеплення, а також забезпечити вчасну вакцинацію для всіх дітей. Отримати дозу вакцини КПК, котра дає захист від кору, епідпаротиту і краснухи, важливо до початку навчального року. Адже перебування дітей в організованих колективах підвищує ризик поширення кору, котрий дуже легко передається.

Специфічних ліків проти хвороби, небезпечної важкими ускладненнями, не існує. Вакцинація – це єдиний захист! Щеплення дітей від кору гарантує держава, вони безоплатні.

Дуже важливо саме зараз охопити щепленнями якомога більше дітей. Таким чином мінімізується прошарок невакцинованих і зменшується ризик поширення хвороби.

Мешканці Купичева отримали й інші поради щодо здорового способу життя і правильного харчування. Це важливо, оскільки у більшості дорослих індекс маси тіла перевищує рекомендований показник. Діти пригощалися овочами, фруктами і ягодами, малювали їх та ліпили з пластиліну. Таким чином краще запам’ятали – яка їжа корисна.

Завдяки Волинській організації Товариства Червоного Хреста України відбулися заняття для дітей з елементами творчості для покращення емоційного стану та зниження рівня стресу, а також навчання з надання домедичної допомоги.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024