Наближається зима: як правильно підготуватися

20 Липня 2022, 15:29
Наближається зима: як правильно підготуватися /  Фото ілюстративне РЕКЛАМА 255
Наближається зима: як правильно підготуватися / Фото ілюстративне

Напередодні зими українцям слід здійснити низку дій, які допоможуть підготуватися до холодів та з найменшими втратами пережити їх. Адже ніхто не знає, якою буде погода, як працюватиме система опалення. Але краще, як кажуть, перестаратися, ніж сподіватися на вдачу.

Перегляньте гардероб

Вивчіть свій зимовий вуличний та домашній гардероб. У наявності має бути хоча б одна пара добротного зимового взуття та верхній одяг. Якщо взуття торішнє, потребує ремонту, поспішайте звернутися до майстерні.

Обов'язково підготуйте для дому теплі речі: штани, кофти, вовняні шкарпетки або гольфи. Вони допоможуть утеплитись у разі проблем з опаленням.

Час зробити запас палива

Якщо в будинку є твердопаливний котел, треба запасатися вугіллям, дровами або пелетами. Важливо передбачити й альтернативні джерела обігріву. Це можуть бути керамічні панелі, електроконвектори, кондиціонери з функцією обігріву або масляні обігрівачі. Для приватного будинку також можна придбати бензиновий генератор. Він допоможе впоратись з ситуацією, якщо в населеному пункті раптово зникне електроенергія.

Готуємо запас їжі

Про всяк випадок варто запастися продуктами. Бажано тривалого зберігання. Підійдуть консерви, супи та макарони швидкого приготування, борошно, крупи, олія. У морозильну камеру можна покласти солоне сало. Воно виживе навіть у тому випадку, якщо зникне електроенергія.

Якщо є можливість, зараз займаєтеся консервуванням. Підійдуть звичайні закуски, маринади, соління, варення. Пам'ятайте про те, що солодке хоч і піднімає рівень цукру в крові, але все ж забезпечує деяку кількість енергії і дарує приплив сил.

Запас ковдр та килимів

 

Вони стануть у нагоді на той випадок, якщо в будинку буде відносно прохолодно. Килимові покриття блокують холод із боку підлоги. Так ногам тепліше, та й температура в приміщенні на один градус стане вищою. Ковдри в разі чого допоможуть зігрітися вдень і вночі.

Обміркуйте альтернативні варіанти зимування

У разі потреби обговоріть із родичами чи друзями можливість зимівлі в одному спільному будинку. По-перше, це допоможе впоратися з проблемами колективно, а по-друге – більше людей у ​​будинку, вища температура. Може є можливість перебратися в далекі західні регіони України подалі від потенційно небезпеки.

Моральна підготовка

Не варто лякати себе і домочадців майбутніми складнощами, але й на привітну течію зими сподівається особливо не потрібно. Найрозумніше морально підготуватися до складнощів і радіти, якщо вони пройдуть стороною. Правильний моральний настрій дуже важливий під час зіткнення із труднощами. Він дозволяє залишатися в позитивному настрої, тверезо оцінювати ситуацію і приймати правильні рішення.

Загалом, віримо у ЗСУ та перемогу нашої країни у цій війні якнайшвидше!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024