У Турійському РАЦСі проводять урочисту реєстрацію немовлят

03 Січня 2018, 15:37
1540

Турійський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану проводить урочисті державні реєстрації новонароджених, на які запрошуються рідні, друзі та колеги батьків.

Метою проведення такого заходу є підняття авторитету сімей з дітьми, підтвердження значимості для держави і суспільства народження нового маленького громадянина, зміцнення авторитету материнства і батьківства. Вартість токої послуги становить 100 гривень.

Процедура подачі документів на державну реєстрацію шлюбу, за значимістю мало чим поступається самій державній реєстрації. «Заручини» - це коли молоді дають обіцянку один одному одружитися, цей обряд проходить за бажанням молодят в день подачі заяви про державну реєстрацію шлюбу. Працівники відділів ДРАЦС намагаються зробити такий момент незабутнім. В урочистій обстановці наречений, отримавши благословення від батьків, робить нареченій пропозицію і дарує їй обручку. Наречена в знак згоди зв’язати своє життя з коханим приймає цей подарунок і  в кульмінаційний момент свята молоді оголошують про дату державної реєстрації шлюбу. Вартість такої послуги - 200 грн,  за межами відділу – 300 гривень.

Ще одним важливим дійством є проведення урочистостей при державній реєстрації шлюбу. З метою популяризації законних подружніх стосунків, збереження традицій в ході проведення церемоній, співробітниками відділів ДРАЦС, враховуєтьт віросповідання молодих, їхні сімейні звичаї та обряди.

Працівники відділу  ДРАЦС  організовують і проводить індивідуальні обряди одруження як традиційний, який коштує 350 грн так і скорочений  - 200 гривень. Для більш незабутніх вражень за бажанням наречених працівники відділу пропонують виїзну церемонію одруження за межами відділу,  вартість якої складає 900 гривень.

Протягом багатьох років вшанування ювілярів подружнього життя – важлива частина плану заходів сімейної спрямованості кожного територіального відділу ДРАЦС. Така робота проводиться в різних форматах, але найуспішнішою, затребуваною формою є індивідуальний підхід до кожної сім’ї, адже найважливіше для ювілярів, які є людьми похилого віку – це увага до кожної людини, широкий інтерес до кожної долі, людське тепло і повага – те, що наші ювіляри отримують в ході зустрічей з співробітниками відділів ДРАЦС в процесі підготовки і проведення заходів. І така практика індивідуального підходу діє у всіх відділах ДРАЦС нашої області.  Вартість послуги – 300 грн,  за межами відділу - 400 гривень.

Кожен обряд має і свою урочистість, і свій сценарій, а тому двері органу ДРАЦС завжди відкриті для здійснення цих зворушливих і водночас урочистих церемоній, адже для фахівців відповідних установ це відповідальна місія і приємна робота.

Турійський районний відділ  державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального  управління юстиції у Волинській області                            

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024