Суд виніс вирок чоловікові, який влаштував у Рожищі стрілянину

28 Березня 2022, 11:22
Рушниця ТОЗ. Фото ілюстративне 455
Рушниця ТОЗ. Фото ілюстративне

Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця села Радовичі Турійського району, який влаштував стрілянину у Рожищі 2 грудня 2021 року.

Про це йдеться у вироку суду від 18 лютого 2022 року, передає Район.Рожище.

Нагадаємо, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чоловік на вулиці Промисловій, 15, у Рожищі, грубо порушуючи громадський порядок та правила поведінки з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, умисно здійснив чотири постріли з рушниці марки «ТОЗ-63».

У матеріалах справи йдеться, що зброю чоловік попередньо знайшов на березі річки Стир. Він влучив в інформаційну вивіску ТОВ «Вудленд Україна» та пошкодив її, внаслідок чого завдав майнову шкоду вказаному товариству в розмірі 2308,33 гривні. 

Рухаючись на вулиці Коте Шилокадзе у напрямку села Рудня, він здійснив ще п'ять пострілів, які місцеві жителі розцінили як загрозу їхньому життю та здоров'ю. Поцілив у ліхтар штучного освітлення, внаслідок чого завдав майнову шкоду КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» в розмірі 639,87 гривні. 

Працівники сектору кримінальної поліції відділення поліції №1 (Ківерці) встановили, що злочин скоїв житель міста Рожище, 1986 року народження. Під час огляду місця події у нього вилучили рушницю. Порушник не мав на неї належної реєстрації. 

У судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю та щиро розкаявся. З його показань слідує, що того вечора він посварився із дружиною, випив приблизно пляшку горілки, взяв рушницю, яку напередодні знайшов біля річки, і пішов у житловий район у місті Рожище...

Порушник просив суд суворо не карати його. До обставин, що пом'якшують покарання суд відніс:

  • щире каяття;
  • активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення;
  • добровільне відшкодування завданих збитків. 

Обставиною, яка обтяжує покарання обвинуваченого, є вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп'яніння. 

«Обвинувачений непрацевлаштований, одружений, має на утриманні троє дітей, вперше притягується до кримінальної відповідальності, на обліку у психіатричному та наркологічному кабінетах не перебуває, за місцем проживання негативної характеристики не має, повністю усвідомлює свою провину і щиро кається з приводу вчиненого», – йдеться у матеріалах справи.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення – злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на три роки і три місяці. Однак на підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробуванням з дворічним іспитовим терміном. 

Також із порушника стягнули на користь держави 4118 гривень витрат на залучення експертів. Арешт, який накладений ухвалою слідчого судді Ківерцівського районного суду на гладкоствольну рушницю, патронташ до патронів, та п'ять відстріляних гільз із наявними маркувальними позначеннями «BAIKAL» 16 «RUSSIА», – скасували. Ці речові докази ухвалили знищити.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024