У селах Турійської і Луківської громад соцслужби перевіряють сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах

07 Грудня 2021, 14:47
У селах Турійської і Луківської громад соцслужби перевіряють сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах 514
У селах Турійської і Луківської громад соцслужби перевіряють сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах

Працівники відділу соціальних служб територіального центру Турійської селищної ради постійно проводяться виїзди у старостинські округи Турійської та Луківської громад для виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Про це інформують на сторінці Турійського територіального центру соціального обслуговування у фейсбук.

Проте такі сім’ї виявляються не тільки під час виїздів. Інколи надходить інформація про батьків, які мають низький вихований потенціал, безвідповідально ставляться до своїх батьківських обов’язків. За кожним таким повідомленням здійснюється візит у сім’ю, складається оцінка потреб дітей та сім’ї. З членами родин з’ясовуються проблемні питання, спільно обговорюються шляхи виходу із складних обставин.

У всіх сім’ях проводяться профілактичні бесіди стосовно способів підвищення батьківського потенціалу, попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, забезпечення дітей повноцінним харчуванням, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання дітей та недопустимості порушення їх прав. Крім того, надаються консультації щодо основ раціонального використання сімейного бюджету та розподілу обов’язків між членами сім’ї. В зимовий період членів сімей консультують з питань протипожежної безпеки.

Якщо dи стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – телефонуйте 2-15-45 або звертайтеся за адресою: смт Турійськ, вул. Бобрика, 6.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024