Як у школах Турійщини відзначили День пам’яті та примирення. ФОТО, ВІДЕО

08 Травня 2021, 14:14
1518

Напередодні Дня пам’яті та примирення, який відзначають в Україні 8 травня, школи Турійського району долучилися до заходів, приурочених до цієї події.

Турійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів взяла участь у заході на Пагорбі слави у Турійську, що відбувся 7 травня.

Фото оприлюднили на сторінці школи у Facebook.

«Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй.

Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття», – йдеться у дописі.





Школярі І-ІІ ступеня села Мокрець привітали ветеранів.

Відповідне відео опублікувала Галина Хільчук-Квашук на сторінці школи у Facebook.

«Щиро вітаємо ветеранів війни та всіх громадян України з Днем пам'яті та примирення і 76-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Цей святий день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас.

Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих у Другій світовій війні, віддаємо шану її ветеранам, які сьогодні серед нас, усвідомлюючи, що без їхнього подвигу не було сучасної України», – йдеться у дописі.

Щоб подивитися відео, натисніть на відео «Watch on Facebook»

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Бобли учні 3 та 4 класів влаштували майстер-клас із виготовлення «маків пам’яті».  Про це повідомила на сторінці школи Людмила Микитюк. І також опублікувала відео з заходів.

«Флешмоб організували напередодні 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Діти власноруч виготовили маки, які об’єднані спільною метою – віддати шану ветеранам та увіковічити пам’ять загиблих героїв у Другій світовій війні», – написала Людмила Микитюк.

Щоб подивитися відео, натисніть на відео «Watch on Facebook»

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024