Профоієнтація молоді в Лукові: поєднали спілкування з фахівцями і перегляд фільму

20 Березня 2021, 18:20
З учнями розмовляє Сергій Яровенко 1643
З учнями розмовляє Сергій Яровенко

Фахівці Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості спільно з представником Турійського районного центру комплектування та соціальної підтримки провели профорієнтаційні  заходів  в Лукові.

Луківський ліцей
Луківський ліцей

У Луківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей 17 березня відбулась зустріч учнями 11 класу.15 цьогорічних випускників ознайомились з актуальними на ринку праці професіями. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці Сергій Яровенко. Заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділення Турійського РЦТК та СП майор Олександр Сороколітній розповів ліцеїстам про переваги навчання у військових навчальних закладах, умовах зарахування на військову службу за контрактом.

Більш предметною була розмова в центрі кар’єри. А в професійно-технічному училищі селища Луків  на зустріч з представниками служби зайнятості та Збройних Сил України прийшли майже 70 цього річних випускників.

Заступник директора навчального закладу Володимир Коношук повідомив, що майже всі випускники цього року мають робочі місця, де їх вже чекають роботодавці. То ж розмова з майбутніми трактористами – машиністами сільськогосподарського виробництва та водіям автотранспортних засобів велась про розвиток своєї професійної кар’єри, можливостях, які відкриває подальше навчання (у тому числі за сприяння служби зайнятості). Представник РЦТК та СП розповів про пільги, які надаються працівникам в разі призову на строкову військову службу та військову службу за контрактом, курсантам військових навчальних закладів.

З учнями ПТУ також  провели «Урок мужності» в ході якого Олександр Сороколітній та  Срозергій Яровенко повіли про свою службу в зоні АТО/ООС,  та про зміни, які відбулись в Збройних Силах України в 2014-2020 роках, в тому числі грошового, речового, продовольчого та матеріально-технічного забезпечення.

А щоб майбутні солдати краще зрозуміли з чого починалась російсько – українська війна їм продемонстрували  фільм Мирослава Гая та Сергія Лисенка Брати по зброї. По закінченню перегляду стрічки гості відповіли на запитання, що зацікавили хлопців, яким вже цієї осені належить стати в рядах захисників рідної землі.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024