На черговій сесії турійські депутати розглянули чи не рекордну кількість питань

05 Березня 2021, 13:30
1967

25 лютого відбулася п’ята чергова сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. На ній були присутні 20 депутатів. Перед початком сесії Олексій Безсмертний оголосив про створення у раді фракції ”Сила і честь” у складі трьох депутатів.

У порядок денний було включено 621 питання. Левова частка з них, майже 600 питань були земельні. Перед тим, як винести їх на розгляд, кожне питання розглядалося на профільних комісіях. Про це повідомляють на офіційному сайті Турійської територіальної громади.  

Одноголосно депутати підтримали рішення оголосити конкурс на посаду директора Боблівської школи. Також заслухали звіт Тетяни Андрійчук, завідувачки КП „Турійська ЦРЛ № 10” та дали добро укласти з нею контракт на новий термін.  

  На сесії прийняли декілька програм: про патріотичне виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, здійснення заходів мобілізаційної підготовки; про покращення обслуговування платників податків Турійською державною податковою інспекцією; програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім”. А також внесли зміни до програми фінансової підтримки КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги” на 2021–2023 роки.

Під час розгляду питання щодо оплати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, депутати підтримали пропозицію зменшити на 50 % вартість харчування для частини дітей із сімей, які потрапили у складні життєві обставини.

Обранці громади дали дозвіл Турійському ЖКГ виготовити технічну документацію на освітлення вулиць Луцької та ім. Анатолія Лук’янова в селі Туличів, в селі Сушибаба та вулиці Енергетиків в Турійську.

Заслухали інформацію провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Галини Беляновської про попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території громади. А питанні „Різне”  – інформацію інспекції Волинського обласного рибоохоронного патруля, а також низку інших повідомлень.  , Провідний спеціаліст з питань культури відділу гуманітарної політики Турійської селищної ради Андрій Полячук продемонстрував депутатам презентацію свого бачення подальшої реорганізації закладів культури Турійської громади. Як зауважили присутні, задум цікавий, але потребує детального вивчення та обмірковування подальших кроків у цьому напрямі.

Детальніше читайте тут: http://turiyska.gromada.org.ua/news/1614934520/

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024