Які проблеми Турійщини піднімають депутати у своїх запитах

01 Лютого 2021, 13:00
Наталія Поліщук 1772
Наталія Поліщук

 

  Проблему експлуатації автодороги, яку здійснює на Турійщині деревообробне підприємство, що працює у Містечку  озвучив на третій сесії Турійської селищної ради депутат Володимир Красуля. Була пропозиція звернутись до управління інфраструктури області з тим, аби згадуване підприємство контролювало вантажоперевезення та долучалось до ремонту доріг.  Депутати погодились з доцільністю  запропонованого звернення.

У більшості підтримали вони й звернення Володимира Красулі про відефіксацію сесій селищної ради з тим, аби мешканці громади спостерігали за їх ходом і вивчали діяльність депутатів.

Про те, як має працювати система відеофіксації, яка повинна включати сервіс, архів, мікрофони та інше, говорив депутат Андрій Полячук. А селищний голова Олексій Безсмертний зауважив, що ідея дуже хороша, але все впирається у фінанси… Тож до наступної сесії фінансову сторону цього питання депутати мають вивчити, тим паче, що за вимогами відповідного закону в сесійній залі має бути встановлена система поіменного голосування.

Депутатський запит на ім’я селищного голови, написаний на прохання виборців, озвучила на третій сесії Турійської селищної ради восьмого скликання Наталія Поліщук. Йшлося про  повернення у власність територіальної громади вуличних газопроводів, які свого часу кооперативи, створені з числа громадян, передали на баланс „Волиньгазу”.

Депутати зійшлися на тому, щоб бюджетна комісія та комісія із законності в міжсесійний період вивчали це питання й підготували текст звернення у відповідні інстанції.

Андрій Полячук, голова постійної комісії Турійської районної ради з питань освіти, молоді, фізкультури і спорту, дозвілля населення, профілактики злочинів і правопорушень, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту, повідомив про результати розгляду звернень, озвучених на минулій сесії. Депутати не мали заперечень з приводу їх результатів.

Серед іншого йшлося про річні звіти старостів, за якими має бути оцінена їхня робота.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024