Земля – найцінніший ресурс Турійщини, що вимагає обліку та раціонального використання

31 Січня 2021, 17:00
у сесійній залі 1762
у сесійній залі

На останній сесії Турійської селищної ради тривалим в часі стало обговорення низки земельних питань. Депутати активно висловлювали своє бачення певних проблем та пропозиції. Зокрема, Юрій Пушкарський висловився за те, що представники органів місцевого самоврядування в селах мають інформувати місцевих людей про наявність земельних ділянок, які можна передати в їхнє користування.

Антоніна Гут запропонувала  при розгляді земельних питань на сесіях заслуховувати  сільських землевпорядників, а не лише землевпорядника селищної ради.

Своєрідним продовженням земельних питань стало депутатське звернення Володимира Красулі, який запропонував  створити окрему комісію селищної ради, яка б тримала на контролі раціональне використання земель.  Для цього потрібні спе-ціалісти, ліцензія на практику та відповідні прилади для вимірювання наділів. За словами депутата, у такому випадку будуть відповідальні люди, які прослідкують за кількістю земельних наділів, що реально обробляють фермери, відповідно, збільшаться і надходження до місцевого бюджету.

Більшість присутніх в залі  висловились за те, щоб нової комісії не створювати, адже діє профільна депутатська комісія,  а от щодо ліцензії та закупівлі апаратури – ідею підтримали. Про вивчення цього питання записали в протоколі сесії.

Своєю чергою Олексій Безсмертний повідомив про перспективу створення земельного відділу Турійської селищної ради, до складу якого мають увійти землевпорядники, які працюватимуть в старостинських округах, щоправда, кількість штатних одиниць мають оптимізувати. Була пропозиція ввести до складу відділу юриста.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024