Депутати Турійської селищної ради об’єднаної громади нового складу повели свою другу сесію

25 Грудня 2020, 19:00
2072

 24 грудня відбулася друга сесія депутатів Турійської селищної ради територіальної громади восьмого скликання.


Обранці Турійська та сіл, що увійшли до складу однойменної громади, зібрались у сесійній залі районної ради, працювали майже впродовж робочого дня. У порядку денному було більше двадцяти основних питань, депутати активно їх обговорювали, висловлювали зауваження й вносили пропозиції. Перед тим була проведена відповідна робота на  засіданнях постійних комісій.

2

 Загалом у залі зібралось 25 депутатів, рішення приймали одноголосно або переважною більшістю голосів. Зокрема  затвердили регламент Турійської селищної ради, структуру виконавчих органів ради, загальну чисельності апарату ради та її виконавчих органів. Також були  затверджені  бюджет Турійської селищної ради територіальної громади на 2021 рік і  цільові  програми (доповідали селищний голова Олексій Безсмертний та керівники комунальних підприємств).

 Низка рішень стосувалась земельних питань. Зокрема - про прийняття земель державної власності у комунальну власність Турійської селищної ради (доповідав Артем Тимошук– спеціаліст ІІ категорії - землевпорядник селищної ради).У роботі другої сесії турійської селищної ради восьмого скликання взяли участь депутати Верховної Ради Вячеслав Рубльов та депутат обласної ради Роман Микитюк.


Народний депутат розповів турійчанам про плани щодо подальших шляхів співпраці з місцевою громадою, запевнивши, що сприятиме тому, аби на реалізацію важливих проєктів соціально-економічного розвитку Турійщини надходило державне фінансування.

 Були на сесії представники громад сіл Боблівського та Кульчинського старостинських округів, які озвучили звернення та оцінку ситуації, що стосувались призначення сільських старостів. Перед початком сесійного засідання до колег-депутатів звернувся Володимир Красуля.    

 Своє бачення проблемних моментів висловлювали  також депутати від різних політичних сил та селищний голова.  

На сесії запланували розглянути проблемні питання на засіданнях профільних депутатських комісій (запросивши людей від громади) і прийняти рішення на позачерговій сесії.  Щодо старостів – їм мають визначити випробувальний термін, якщо не справлятимуться з роботою, призначатимуть інших.

1

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024