«16 днів проти насильства»: у турійській школі-гімназії: підсумки акції

13 Грудня 2020, 20:00
1590

За доброю традицією 10 грудня - учні опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія»   підсумували  хід медіа-акції «16 днів проти насильства».

Майже кожний день цього часового проміжку означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини.

Подібна активність свідчить про актуальність проблеми подолання насильства в нашій державі. Про це  написали на фейсбук сторінці навчального закладу.


 

 Зокрема, у школі-гімназії провели  анкетування «Чи відчуваєте ви насилля»  для учнів 7-8 класів ;  опитування «Що я знаю про насильство»,  для учнів 8-9 класів; години психолога та соціального педагога «Насильство – види покарання», «Молодь проти насильства»;  розповіді про акцію «Синя стрічка» та заходи проти насильства; тренінги для учнів «Ми- проти насильства»;  перегляд відеофільму «Як не стати жертвою насильства»;  виховні години «Захисти себе та близьких»;  конкурси малюнків «Діти проти насильства в сім’ї», для учнів 4-8 класів.


В шкільній бібліотеці  були тематичні виставки  «Насильство та його прояви в дитячому колективі


 

«Коли виникає конфлікт, дорослі часто так захоплюються ним, що думають тільки про те, як відстояти свою позицію. Їм однаково, що відбувається в навколишньому світі. Діти, безумовно, не можуть бути сторонніми спостерігачами, – йдеться  у дописі, – діти бачать, чують та пам’ятають більше ніж думають дорослі. Нам здається, що дитина в цю хвилину не бере участі в конфлікті (захоплена грою, дивиться телевізор, перебуває в іншій кімнаті). Але насправді діти завжди знають коли батьки сваряться».

 

 В повідомленні також йдеться про те, що саме в  сім’ї дитина пізнає, як взаємодіяти з іншими людьми, як ставитися до себе і до оточення, як впоратися з труднощами і, за великим рахунком, що таке життя. У сім’ях, де в стосунках з дітьми переважають контролювання, нехтування дитячими проблемами, тиск приниження один до одного, дитина може вирости агресивною або «забитою», такою, яка не вміє постояти за себе. Ми весь час маємо пам’ятати, що дитина – це наше дзеркало!


 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024