Жителя Турійщини посадили за ґрати за крадіжку велосипеда й продуктів

22 Листопада 2020, 14:30
Фото ілюстративне 1200
Фото ілюстративне

 Неповнолітній мешканець Турійщини  у теплий літній день, на початку липня нинішнього року,  вирішив покататись на чужому велосипеді.  Ця пригода закінчилась для нього розглядом кримінального провадження в Турійському районному суді 17 листопада.

 Двоколісний транспорт  хлопець  запримітив в одному із сільських обійсть на неогородженій території біля хліва.  Непомітно осідлав того велосипеда іноземного виробництва  й гайнув в село  Озютичі  Локачинського району, а  повернувшись, заховав його в кущах поблизу приміщення школи.

На тому «подвиги» викрадача не закінчились.  Цього ж дня, коли  вже стемніло, він пішов до магазину в селі Мочалки Турійського  району,  який належить власниці велосипеда,   і за допомогою викрутки та лома виламав вхідні двері. У магазині хлопчина  взяв дві господарські сумки  й наклав у них різних продуктів, переважно цукерок,  печива, сухариків та солодкої води. Всього на суму 755 гривень 40 копійок.

Сумки юний злодій заніс до хліва свого дядька, що в  Мочалках.  Частину  вкраденого він з`їв, а вранці втік з хліва, бо злякався, що його помітять і дізнаються про крадіжку.

Коли ж хлопець побачив на вулиці села поліцейську машину, то дістав з кущів викраденого велосипеда  й заховав його у соняшниковому полі, понад дорогою  в напрямку Локач.

На суді  зловмисник  щиро каявся у вчиненому й просив призначити йому лікування, так як  потребує психіатричної допомоги. Суд врахував цей факт, але довелось врахувати й те, що хлопець вже не вперше «засвітився» у кримінальній справі, хоч вважався не судимим.

 За частиною першою статті 185  Кримінального кодексу України обвинуваченому присудили   обмеження волі на строк один рік;  за частиною третьою статті 185  Кримінального кодексу  України –  позбавлення волі на строк три роки. А на підставі частини першої статті 70  за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначили   остаточне покарання у вигляді позбавлення волі  терміном на три роки.

Окрім того,   у відповідності з пунктом 1 частини першої статті 94  Кримінального Кодексу  України  щодо обвинуваченого  будуть застосовані примусові заходи медичного характеру –  надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем відбування  покарання.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024