На Волині щоденно збільшується кількість хворих на COVID-19

27 Жовтня 2020, 08:00
876


  Затвердили  епідемічне зонування області  та відповідні протиепідемічні заходи.

Відповыдні питання розглянули на позачерговому засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, що відбулося  26 жовтня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка. Окрім цього, проаналізували епідситуацію в області та стан справ у закладах охорони здоров’я – повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.
Волинянам нагадують, що в області на територіях із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки залишаються обмеження від минулого тижня, згідно із яким дозволено пасажирські перевезення у громадському транспорті міського сполучення. «червоний» рівень встановлено у містах Володимир-Волинський та Нововолинськ, а також у Ківерцівському районі. Усі інші території області, окрім вищезгаданих віднесені до «помаранчевої» зони.
Як повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, ситуація із новими захворюваннями в Україні та в світі з кожним днем, на жаль, погіршується. Наразі, в Україні уже спостерігалися більше 7 тисяч нових хворих за добу, а якщо ця позначка досягне 10 тисяч випадків, то встановлюватимуть  суворі  протиепідемічні заходи.
Своєю чергою, виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук схвильована ситуацією у медзакладах Волині, адже  завантаженість  ліжок становить 56,8 відсотка попри те, що постійно збільшують їх кількість. Так, станом на 26 жовтня кількість хворих на коронавірусну хворобу,  які перебувають на стаціонарному лікуванні, становить 735 пацієнтів.

«Ситуація стає дедалі напруженішою, адже були такі заклади, у яких завантаженість ліжок уже становила 100 відсотків. Тому створюються додаткові місця для стаціонарного лікування хворих. Щодо інфекційного госпіталю на базі обласної лікарні в Боголюбах, то там ліжка заповнені на 70,7 відсотка і не вистачає місць, під'єднаних до кисневих точок. На сьогодні, ми робимо все можливе, щоб до 31 жовтня   в області було не менше 50 відсотків  ліжок з кисневим постачанням», - повідомила Людмила Тимощук.

Станом на 26 жовтня в області зареєстровано більше 12 тисяч випадків COVID-19, з них 703 – у дітей та 1225 –  у медичних працівників.  Хворіють  5 тисяч осіб.

«Кількість хворих, госпіталізованих та померлих від COVID-19 щоденно збільшується. Тижневий показник нових випадків у порівнянні із минулим тижнем склав 19 відсотків. Хочу зазначити, що летальні випадки дедалі частішають серед молодих людей. Це спричинено ускладненнями, супутніми хворобами та важким перебігом коронавірусної хвороби», - сказала під час засідання головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024