Шість причин, чому варто їсти авокадо

13 Жовтня 2020, 13:00
1131

Кілька років тому авокадо можна було рідко зустріти на полицях супермаркетів України. Проте зараз у своєму раціоні його активно використовують багато людей.

У цій статті ми розповімо Вам, чому потрібно їсти авокадо та які корисні властивості має цей плід.

  1. Авокадо має насичені жирні кислоти. Вони допомагають в профілактиці серцево-судинних захворювань. Авокадо не має у своєму складі цукру, відтак, воно корисне для тих, хто має ожирінням або цукровий діабет.
  2. Авокадо багатий вітаміном Е. Цей вітамін захищає клітини від передчасного старіння, також насичує їх киснем. Жінкам вітамін Е допомагає розгладити зморшки, також уповільнює появу нових.
  3. Авокадо має велику кількість калію (приблизно 440 мг на 100 грам плоду). Як відомо, калій покращує роботу сердечної та скелетної мускулатури, зміцнює судини, покращує кровопостачання внутрішніх органів і тканин.
  4. Мікроелементи, які містяться в авокадо, беруть участь в кровотворенні (мідь та залізо).
  5. Цей плід – профілактичний засіб проти ракових захворювань, оскільки має великий вміст фолієвої кислоти. Фолієва кислота бере активну участь в народженні нових клітин в організмі. Вживати авокадо рекомендують також вагітним жінкам, оскільки нестача фолієвої кислоти в організмі може негативно позначитися на формуванні нервової системи плоду.
  6. Плід містить вітаміни С, К, В6. Як відомо, вони сприяють засвоєнню їжі в кишечнику. Також покращують імунітет, беруть участь в утворенні еритроцитів.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024