У школі села Обенижі перекривають дах

09 Жовтня 2020, 14:05
3523

Стара покрівля у сільській школі уже давно потребувала заміни – в багатьох місцях вона протікала, а несучі конструкції з часом потрухлявіли. Ця проблема була в обидвох корпусах школи – і в старому, і в новому.

Через вологість стіни навчального закладу взяв грибок, а це негативно впливає на здоров’я дітей, які відвідують школу.

Минулого року у школі побував Вячеслав Рубльов і пообіцяв знайти можливості і ресурси для того, аби замінити стару покрівлю. За його сприяння з державного фонду соціально-економічного розвитку виділили 500 тисяч гривень на заміну даху. Днями він відвідав заклад аби перевірити, як використовуються кошти.

«Ми маємо працювати для розвитку району та добробуту його жителів, і найголовніше – заради майбутнього дітей», – підкреслив Вячеслав Рубльов спілкуючись з учителями. 

Народний депутат переконаний: те, що школа тепер матиме хорошу покрівлю, це додатковий аргумент для того, аби вона продовжила функціонувати. Тим більше, що до фінансування закладу долучиться і районна влада.

«Щоб завершити покрівлю з районного бюджету виділимо ще 250 тисяч гривень», – пообіцяла голова Турійської райдержадміністрації Ольга Черен.

Вчитель фізкультури обеніжської школи, кандидат в депутати Турійської громади від партії «За майбутнє» Микола Півень каже: в цьому навчальному закладі необхідно підсилити матеріально-технічну базу, аби діти навчалися в комфортних умовах та мали необхідне забезпечення.

«В школі потрібно провести утеплення фасаду обох корпусів та оновити комп’ютерний клас. Переконаний, що після того, як наша Соловичівська сільська рада об’єднається в одну громаду з Турійською ОТГ, ми зможемо відстояти потреби нашого закладу, бо бюджет об’єднаної громади значно більший ніж сільської ради. Тому школу і її наповнення для мене важливе завдання», – переконаний Микола Півень.

«Я вірю, що село житиме й тут будуть народжуватися дітки, які здобуватимуть освіту в оновленій школі і в Обеніжах все буде гаразд. Ми продовжимо в команді працювати для цього. Думаю, 25 жовтня люди зроблять правильний вибір», – зазначив народний депутат Вячеслав Рубльов. 




 

Олег ТОДОРОВСЬКИЙ

26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024