Що роблять для комфорту пацієнтів у закладах первинної медицини Турійщини

05 Жовтня 2020, 11:46
1331 Джерело: Жана Бочко

У Купичівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини повністю замінили покрівлю котельні, встановили два твердопаливні котли замінили в котельні дев’ять вікон на енергозберігаючі. 

Про це розповіла на засіданні колегії райдержадміністрації директор комунального некомерційного підприємства «Центр ПМСД» Турійської районної ради Жанна Бучко під час обговорення питання про підготовку до опалювального періоду 2020-2021 років.

У приміщенні амбулаторії закінчують штукатурні роботи, там повністю замінили водопровід та каналізаційні мережі, зовнішні та внутрішні електромережі, оновили систему опалення, також встановили блискавкозахист, збудували пандус  та провели пожежну сигналізацію.

Майже завершені роботи по благоустрою території. 

З її слів, завершується реконструкція Турійської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (колишнє неврологічне відділення ЦРЛ). Там нині проводять штукатурні роботи внутрішних стін, вже змонтована система опалення, повністю замінено труби водопостачання та водовідведення,  встановлюють додаткові умивальники, також збудували пандус. 

У Лукові йде будівництво нового приміщення  амбулаторії. Там вже звели з піноблоків споруду, змурували цегляні перестінки кімнат, встановили 15 енергозберігаючих вікон та одні двері.  Проводяться покрівельні роботи. 

Щодо ремонтів приміщень ФАПів, говорилося, що  Гарушівському ФАПі укріпили комин,  відремонтували  східці, у Боблівському та Туропинському ФАПах відремонтували полкрівлі, у Мокрецькому Фапі  замінили водяний насос в Новодвірському – очистили водостічну систему.

У  «Турійському лісовому господарстві» для опалення приміщень закладів первинної медицини придбали 30 кубометрів деревини, що становить 115 відсотків до потреби та завезли з Маневицького торфозаводу 12 тонн торфобрикету.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024