На тридцяти трьох озерах Турійщини  дозволили ловити раків

05 Жовтня 2020, 11:00
1100

Першого жовтня закінчилася  заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волині.

 Її вводили з метою захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони дуже вразливі,  бо скидають старий панцир.

  Раків  дозволили ловити згідно Правил любительського та спортивного рибальства. Про це повідомляють на сайті управління державного агентства рибного господарства у Волинській області.

  Одній людині за добу можна впіймати 30   раків на водоймах загального користування та 50  – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не меншим 10  сантиметрів.  При цьому вилов можна проводити ручним збиранням, раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70  сантиметрів і вічком не більше 22  міліметрів, волосінню з приманкою і рогаткою або «розщепом» – не більше п’яти снастей на ловця.

На порушників правил  чекає адміністративна  відповідальність – штраф у розмірі від 340 до 680 гривень з вилученням знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.

Також, залежно від розміру збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом).  Згадувана стаття передбачає  штраф в розмірі від 1 700 до 6 800  гривень або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

 Рибоохоронний патруль закликає  волинян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо  хтось помітив  порушення – просять терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.                                                                                                                  Читайте також:Зима не за горами: як готуються до зустрічі перших морозів навчальні заклади Турійщини

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024