Що й за скільки могли придбати турійчани на ринку сільськогосподарської продукції в Ковелі

04 Жовтня 2020, 17:22
3018

Кожної першої неділі нового місяця у Ковелі розгортається жвава торгівля продукцією із селянських дворів. По вулиці Ярослава Мудрого у районі другого Ковеля вже багато років  успішно діє оптовий ринок сільгосппродукції, на який часто навідуються турійчани.

Тут  торгують породистою птицею, зокрема,  індиками, качками, гусьми, а також поросятами, кролями й дрібними тваринами. Є серед живого краму й домашні улюбленці – кошенята та цуценята, й рідкісні тварини. Також багато товарів, які необхідні для догляду за живністю, зерно, комбікорми, буряки, сіно та солома в тюках.

Особливо цікавий ковельський недільний ринок тим, що побувавши на ньому, ви ніби поринаєте в світ екзотичних тварин – тут часто реалізують породисту великовагову живність неймовірних розмірів й окрасів.

У неділю, 4 жовтня, на базарі ми побачили різні породи курей, за статних гордовитих брам просили до 500 гривень за голову, за звичайних білих несучок –  по 140 гривень. Серед пташиного царства зустріли пару павичів, які скромно сиділи в кітці, опустивши хвости, оцінили їх у 4 тисячі гривень. 



І ще була цікава картина: чоловік продавав каченят-підлітків по 350 гривень, а поруч у клітці сидів їхній батько, гордовито демонструючи всі плюси чистокровної мускусної породи.

Господар запевняв, що купив селезня в Угорщині. Сивого забарвлення птах важив, мабуть, кілограмів   сім, поводив себе тихенько, лише зрідка подавав шиплячий голос. Охочим придбати качура чоловік заломив ціну 100 євро. 

Було багато покупців, які хотіли придбати поросят звичайних м'ясо-сальних порід.  А от продавців – мало. Серед них зустріли знайомих із Турійська,  десь до обіду вони вже продали своїх поросяток за 2 300 гривень за пару.

Продавали на базарі й поросят популярної нині породи угорська мангалиця, цінили по 2 тисячі за пару, «в’єтнамчуків» – по тисячі гривень.



Один з продавців пропонував  придбати поросятко не на м'ясо, а для душі, на роль собачки, саме таке призначення  маленьких декоративних свинок породи мініпіг.  Просили за такого «друга сім’ї» 500 гривень.

Вражало базарне розмаїття кроликів та нутрій. Деякі екземпляри ледве вміщалися у клітках.  Кролі породи сірий велетень, насправді, отримали свою назву за заслуги – бо розмірами сягають поросяти. Просили за такого красеня – 400 гривень.

А дуже милих кроликів породи рекс продавали за 350 гривень.

Нутрії йшли на живу вагу – по 120 гривень за кілограм. Молодняк зубатих  пропонували по 150 гривень за голову.



Ніхто з цього базару не повертався з порожніми руками, якщо навіть не відважувалися купити живність, то спокушалися на привабливі овочі або багатообіцяючі саджанці плодових дерев, кущів чи квітів.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024