За ініціативи молоді на  стіні  турійської  спортшколи  намалювали мурал

14 Вересня 2020, 18:00
Фрагмент муралу 3047 Джерело: Автор
Фрагмент муралу

Художній розпис зовнішньої стіни,  раніше  похмурого  приміщення, став першим у своєму роді на Турійщині.  Тож з нагоди завершення робіт сьогодні у Турійську відбулася невеличка урочистість.

Турійська дитячо-юнацька спортивна школа знаходиться неподалік опорного закладу НВК-ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія смт Турійськ.  І саме старшокласники гімназії загорілись бажанням додати своєрідності цьому куточку селища. Ідея була сміливою, адже мурали, як правило, з’являються у великих містах. 

2
Ініціатори проекту з  художником
Ініціатори проекту з художником

Про те, як йшли старшокласники до втілення своє мрії,  розповіла на  урочистості керівник проекту –  нині учениця вже одинадцятого класу Олександра Хільчук,  її доповнювала подруга,  також активна розробниця  проекту  Наталія Моніч.  Дівчата запевнили, що згадуваний проект під назвою «Зміни»  став успішним початком їхньої громадської діяльності. Вони розповіли, що отримали дієву  підтримку влади  селищна,  району та  дирекції гімназії.  З ними ділись досвідом голова Турійської райдержадміністрації Ольга Черен,  яка  прямо причетна до реалізації низки соціальних проектів на Турійщині, фінансову допомогу надали депутат обласної ради Роман Микитюк та народний депутат Вячеслав Рубльов.  А  втілив на стіні у фарбах композицію, яку  дівчата розробили за  допомогою комп’ютерної графіки,  місцевий талановитий художник Михайло Федін.

Саша та Наталя запевнили, що вийшло навіть краще, ніж вони сподівались. Загалом ідея маралу, за їх словами, була в тому, що прогресивні зміни та втілення хороших мрій можливі скрізь, навіть у найменшому селищі.

На муралі розробники проекту покази Турійськ, як  частинку космічного всесвіту, як своєрідну маленьку планету, про яку мають дбати її мешканці. Втім, старшокласники запевняють, що кожен може побачити на цьому малюнку те, що диктує його фантазія.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024