Жінкам з сіл Турійської ОТГ під час карантину надають психологічну допомогу

21 Червня 2020, 17:50
1343

Турійська селищна рада почала реалізовувати проєкт «Надання інформаційної та організаційної підтримки жінкам різного віку та дівчатам у зв’язку з коронавірусом віддалених сіл України».

Про це йдеться у фейсбуці на сторінці Турійської громади: Сьогодення.

Надають психологічну допомогу жінкам та дівчатам з маленьких віддалених сіл Турійської об’єднаної територіальної громади, жінкам літнього віку та одиноко проживаючим, мамам діток з інвалідністю, або які самі виховують дітей.

Цього тижня в рамках проєкту відбулася перша онлайн-зустріч. Її організаторами виступили голова Всеукраїнської громадської організації «Центр розвитку демократії» Елла Ламах та менеджер проєктів Турійської ОТГ Галина Абрамчук.

Участь у заході взяли понад 20 жінок, які виховують дітей з інвалідністю, працівниці інклюзивно-ресурсного центру, кураторки по старостатах Турійської ОТГ. Головною ціллю зустрічі було визначити теми, які є актуальними для жінок в сільській місцевості, а також спланувати подальшу діяльність у межах проєкту, основною метою якого є: покращити психологічний стан жінок та дівчат в маленьких селах в період запровадження карантину та залучити їх до активного онлайн спілкування, участі у навчальних семінарах-тренінгах, на яких фахові спеціалісти даватимуть поради, індивідуальні консультації, відповіді на питання, як запобігти проявам насильства, сексуального домагання, дискримінації в сім’ях, що спричинює важкий психологічний стан.

Консультації надаватимуть психолог, юрист, спеціаліст з комп’ютерних програм, лікар анастазіолог-реаніматолог, фахівець, який має великий досвід роботи з підтримки людей, які опинилися у складних життєвих обставинах з різних причин, а також як запобігти та протидіяти домашньому насильству, протидіяти дискримінації та порушенню прав уразливих категорій населення та інше.
У ході першої онлайн-зустрічі було підписано меморандум про співпрацю і запропоновано робочий план.

Проєкт «Надання інформаційної та організаційної підтримки жінкам різного віку та дівчатам у зв’язку з коронавірусом з віддалених сіл України» впроваджує громадська організація «Центр – Розвиток демократії» спільно з Турійською селищною радою об’єднаної територіальної громади у рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024