У Луківській ОТГ стартувала розробка стратегії розвитку громади

04 Березня 2020, 13:58
Фото ілюстративне 1166
Фото ілюстративне

У Луківській об’єднаній територіальній громаді Турійського району 2 березня відбулося перше засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку громади. 

Участь у першому засіданні узяли керівник Волинського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Пархом'юк та експерт з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Петро Гоцалюк.

«Стратегія розвитку громади – не просто документ, це визначення майбутнього, до якого хоче громада. Він додав, що цей документ має стати своєрідною настільною книгою, дороговказом для розвитку ОТГ, з якими потрібно звіряти й програми, і фінансові документи,» – наголосив Анатолій Пархом’юк.

Анатолій Пархом’юк зауважив, що очікування від стратегії розвитку викристалізуються у процесі роботи над цим важливим документом, бо до нього будуть залучені мешканці ОТГ. 

Зокрема, вони братимуть участь в опитуваннях, які проводяться в процесі роботи над документом, можуть бути у складі робочої групи зі стратегічного планування, готувати ідеї та пропозицій, які можуть бути включеними до плану реалізації стратегії розвитку, залучатися до громадського обговорення проєкту стратегії тощо. 

Своєю чергою, Петро Гоцалюк повідомив, що написання стратегій – це європейський досвід. Експерт наголосив, що стратегія – це не просто гарна книжка, яку можна поставити на полицю, вона є багатогранним інструментом. Адже ОТГ потребує діалогу між головою громади та жителями усіх населених пунктів. Тому першим етапом розробки стратегії є анкетування мешканців, щоб визначити, що потрібно робити у тому чи іншому населеному пункті незабаром.

Зауважимо, що вже 15 волинських ОТГ розробили стратегії розвитку та почали їх втілення у життя, ще 10 працюють над своїми документами.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024