Три празники в гості: турійчанам влаштували виставу. ФОТО

22 Січня 2020, 12:43
2167

У Турійському районному будинку культури відбулося святкове дійство-вистава «Три празники в гості» за участю громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» з міста Ковель.

Про це інформують на фейсбук сторінці Турійської РДА.

Участь в заході також прийняли колектив Турійського районного будинку культури – народного аматорського хору ветеранів праці «Надвечір’я», народного аматорського колективу «Народна криниця», народного аматорського ансамблю народної пісні «Сузір’я», чоловічого гурту «Кант», ансамблю скрипалів та жителя селища Василя Патращука.



Учасники вистави підготували та відтворили за народними звичаями та традиціями святкування Різдвяних свят. Святковий стіл вкрили  сіном, застелили полотняною скатертиною і на кожне свято учасники дійства демонстрували традиційні страви.



На Святвечір приготували 12 пісних страв - кутю з маком, колядник, борщ з грибами, пироги з квасолею, оселедець, печена капуста, вареники, гриби, голубці з пщоном, горох, гречана каша, узвар. І однією з найкращих традицій, якої досі дотримуються більшість українців на Різдво, є проведення часу з родиною. За святковим столом зібралася уся родина.


Все дійство, що відбувалося на сцені, перенесено з життя. Як зазначила Ольга Яренчук, прессекретар громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», що в житті вони, як і на сцені, одна родина, і на різдв’яні свята завжди збираються разом за одним столом.


Яскравими виступами порадували глядачів колективи районного будинку культури. Щедрівки та колядки дарували всім присутнім різдвяний настрій.


Голова подяки та подарунки учасникам заходу подарували представники влади району перший заступник голови Турійської районної державної адміністрації Леонід Марчанчин, голова Турійської районної ради Ольга Черен та Олексій Безсмертний Турійський селищний голова.


Голова громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Володимир Кравчук подякував представникам влади, організаторам та глядачам, що знайшли час щоб спільно з артистами поринути у стародавні традиції нашого народу.Також Володимир  коротко ознайомив присутніх з роботою та майбутніми планами громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії».













 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024