Безпечний пішохід: Чому навчили дітей у Луківській ОТГ

31 Жовтня 2019, 10:59
1978

У Луківській ОТГ Турійського району відбулися заходи освітньої компанії «Безпечний пішохід».

Заходи організовані у межах міжнародного проєкту технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області».

Проєкт співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Його головна мета підвищити безпеку дорожнього руху. У проекті беруть участь 32 польські ґміни та 15 волинських ОТГ, учасниками якого став і Турійський район.



Креативний формат проведення освітньої кампанії, в рамках якої об’єднали свої зусилля українські партнери проекту та всі рятувальні служби (поліцейські, патрульні, медики, рятувальники, пожежники), дозволяє учням молодших класів в доступній формі засвоїти життєво-важливі знання.



Діти місцевих шкіл у формі гри навчились основ безпеки, мали змогу посидіти у поліцейській, швидкій та пожежній автомобілях та засвоїти нові знання щодо поведінки в екстремальних ситуаціях. Дітям проводили вікторини та естафети на знання правил дорожнього руху.



 

Поліцейські Турійського відділення поліції взяли активну участь у заходах, розповіли дітям про роботу поліції та те, як вони реагують на заяви та повідомлення про скоєні правопорушення та злочини, продемонстрували спеціальні засоби, які використовують у роботі.

«Заходи щодо дотримання правил дорожнього руху та недопущення правопорушень серед неповнолітніх проводяться у навчальних закладах на постійній основі. Ми хочемо попередити та вберегти наших дітей від необдуманих вчинків, навчити говорити про проблеми та не боятися звертатися до поліції за допомогою,» – зазначив начальник Турійського відділення поліції Анатолій Дружук.

Учні 1-4 класів отримали в рамках проекту брелки з світловідображаючими елементами, що дозволяють людині бути помітною на дорозі в темну пору доби.










Читайте також: Турійські учні завітали до поліції на екскурсію

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024