Яку допомогу можуть отримати атовці у Турійському районі

21 Серпня 2019, 14:41
Допомога учасникам бойових дій 1943
Допомога учасникам бойових дій

Атовцям у Турійському районі розповіли про психологічну реабілітацію, можливість отримання соцстипендій дітям учасників бойових дій, пільги на комунальні послуги, тощо.

Відповідну інформацію учасники бойових дій отримали під час семінару для безробітних, які брали участь в антитерористичній операції. Відбувся він у Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості. Пишуть на Facebook-сторінці установи.

Військовослужбовцям розповіли також про безоплатне харчування їхніх діток у школах та дитячих садочках, умови пільгового проїзду, отримання соціальної картки учасника бойових дій, захист прав в суді та інших інстанціях.

Психологічну реабілітацію атовці можуть отримати в санаторіях ВОС «Лісова пісня», ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт», ДП «Дніпро-Бескид». Пільги на комунальні послуги учасники АТО можуть отримати в розмірі 75%.

В зустрічі взяли участь заступник начальника управління-начальник відділу праці управління соціального захисту населення Турійської РДА Сергій Хомич, провідна спеціалістка Турійського райвідділу держреєстрації актів цивільного стану Ірина Довголюк, заступник голови громадської організації «Спілка учасників АТО «Булат», начальниця Турійського бюро безоплатної правової допомоги Анна Сидько, головна спеціалістка командування Турійського районного військового комісаріату Ірина Яковук.

Ірина Довголюк поділилася новою інформаційною кампанією #ЧеснаПлатіжка та закцентувала увагу, що Міністерство юстиції України розмістило на своєму сайті онлайн-калькулятор послуг, за допомогою якого громадяни самостійно можуть вирахувати, скільки мають сплачувати за тепло та гарячу воду.

Також присутніх ознайомили з правопросвітницькою кампанією «Відповідальне Батьківство».

«Відбулась жвава дискусія з актуальних питань, які цікавили присутніх. Адже такі зустрічі для того і потрібні, щоб більше корисної інформації донести до людей, які її потребують», – йдеться у дописі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024