Деякі села району приєднаються до Ковельської ОТГ

03 Березня 2019, 14:33
Деякі села району приєднаються до Ковельської ОТГ 2450
Деякі села району приєднаються до Ковельської ОТГ

У Ружинській сільській раді відбулися громадські слухання щодо приєднання до Ковельської міської ОТГ.

Більшість пристуніх проголосували «за» спільне господарювання з Ковелем. Таким чином, на Волині може з'явитися перша громада із центром у місті обласного значення. Про це повідомляє Волинське РВ Асоціації міст України.

«Таке рішення не дивне, адже село Городилець (підпорядковується Ружинській сільраді, – ред.) практично «впаяне» в місто залізничників, у Ковеля третій за розмірами бюджет в області після обласного та бюджету Луцька, а в майбутньому він може стати потужним логістичним центром не лише Західної України, але й Східної Європи», – повідомляють фахівці.

У Ружині та Городильці зібрання відбулися в один день. Причиною став лист-пропозиція від Ковельської міскради до сіл, які об'єднує Ружинська сільська рада (Городилець, Ружин і Клевецьк). Пропозиція полягає в об'єднанні та створенні Ковельської ОТГ. 

У Ружині та Городильці зібрання відбулися в один день
У Ружині та Городильці зібрання відбулися в один день

У Ружині та Городильці зібрання відбулися в один день
У Ружині та Городильці зібрання відбулися в один день

На запрошення Ружинського сільської голови Галини Дишлюк на ці зустрічі завітали заступник Ковельського міського голови Михайло Гетьман, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний  та консультанти Асоціації міст України: Валентин МалиновськийВасиль Гром, Тамара Зубенко

Консультант з правових питань  Валентин Малиновський розповів про процедуру приєднання, переваги життя в об’єднаних територіальних громадах, перебіг реформи децентралізації в області, наслідки для волинських міст обласного значення через зволікання щодо створення ОТГ та недопрацювання під час роботи над обласним Перспективним планом формування територій. Він також наголосив, що пропозиція Ковеля щодо приєднання  жителів Ружинської громади є дуже важливою, бо це місто обласного значення з серйозним бюджетом, власними доходами та перспективами для розвитку.

Консультант з бюджетних питань Василь Гром конкретніше окреслив перспективи: після приєднання, якщо це станеться до кінця 2019 року, протягом п’яти років ОТГ отримуватиме на сільське населення інфраструктурну субвенцію і ці гроші зможуть вкласти у покращення інфраструктури саме трьох сіл Ружинського старостату.

У Ружині проголосували за приєднання до Ковеля
У Ружині проголосували за приєднання до Ковеля

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024