Волинська облдержадміністрація заблокувала гроші для Турійського району

30 Січня 2019, 14:00
Ігор Палиця 1711
Ігор Палиця

Через нездорові амбіції голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка область лишиться без грошей: чиновники облдержадміністрації оскаржують в суді рішення Волинської обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Як відомо, 20 грудня 2018 року на сесії Волинської обласної ради депутати проголосували за рішення щодо обласного бюджету на 2019 рік. Крім коштів, передбачених на фінансування освітніх, медичних та соціальних закладів, ремонт доріг, соціальні програми для волинян та багато іншого, 25 мільйонів депутати розподілили між 16 районами Волині та об’єднаними територіальними громадами на фінансування невеликих соціально-необхідних об’єктів.

«Для Турійського району з обласного бюджету планували виділити кошти на проведення відновлювальних робіт та заходів в урочищі Вовчак, а також закупити рентгенологічне обладнання та комп’ютерну техніку для Турійської центральної районної лікарні», – розповідає голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов.

Проте, Волинська облдержадміністрація за вказівкою ставленика Президента Олександра Савченка вирішила оскаржити в суді рішення обласної ради. Мовляв, депутати, яких обирали волиняни, без погодження з чиновниками розподілили гроші області.

«Генерал Савченко заблокував бюджет області. Йому однаково, що сотні і тисячі людей, які звертаються до депутатів обласної ради не отримають соціальну допомогу, нове медичне обладнання, чи на вулицях їхніх населених пунктів буде світло. Процес децентралізації, про який так голосно розповідають чиновники, на Волині повністю провалений, бо в рішення тих, кого обрали волиняни, втручаються такі «парашутисти» як Савченко», – заявив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Скільки триватиме судова тяганина, а отже і те скільки часу гроші з обласного бюджету не надходитимуть в райони – невідомо. Тож поки, завдяки такій ведмежій послузі голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, виділення грошей з бюджету для потреб районів заблоковані.

Анна ВОЛОЩУК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024