На Турійщині підняли прапор на підтримку військовополонених моряків

14 Грудня 2018, 16:57
На Турійщині підняли прапор на підтримку військовополонених моряків 1403
На Турійщині підняли прапор на підтримку військовополонених моряків

Біля будівлі районної РДА відбулася акція на підтримку моряків, які перебувають під судом Російської Федерації.

Прапор підняли у вівторок,  11 грудня. Про це йдеться на сайті Турійської райдержадміністації.

На підтримку українських моряків учасники антитерористичної операції Сергій Хомич та Богдан Федорук підняли Державний прапор України та прапор Військово-Морських сил Збройних сил України.

У своєму виступі голова районної державної адміністрації зазначив,  що 25 листопада 2018 року прикордонний корабель Росії протаранив рейдовий буксир українських військових в Азовському морі. Відомо, що 2 малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі планово та відповідно до міжнародних норм. Проте в Росії заявили, що нібито українські військові кораблі «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ» і продовжили рух до Керченської протоки.

Група кораблів ВМС України продовжила свій шлях до Маріуполя. Щоправда, вже під час виходу з Керченської протоки російські прикордонні судна відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого 6 українських воїнів зазнали поранень. Також Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряка, яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024