Волинянин – у списку «Радикальної Партії» Олега Ляшка

04 Липня 2019, 09:00
Володимир Кравценюк: «В команді Радикальної партії Олега Ляшка кандидати «від землі», від людей. 3979
Володимир Кравценюк: «В команді Радикальної партії Олега Ляшка кандидати «від землі», від людей.

Зовсім скоро, в неділю 21 липня, ми підемо на вибори. І цього разу наш вибір ще важливіший, бо живемо ми в парламентсько-президентській республіці. Отже, з новим парламентом ми отримаємо також і нових міністрів. Тобто, якраз тих, хто і має займатися зарплатами, пенсіями, дорогами і цінами. Та чи буде достойно представлена Волинь у Верховній Раді? Хто саме з волинян потрапить в парламент цим літом? Давайте знайомитися.

Ми зустрілися з Володимиром Кравценюком. Зараз він очолює Волинський осередок Радикальної партії Олега Ляшка і є кандидатом у депутати у партійному списку. Про себе розповідає, що корінний волинянин. І батьки його теж: тато – з села Копачівка, мати – з Єлизаветина. В 7 років померла мама Володимира, і він переїхав в Рожище. Виховувався в інтернаті.

 – Володимире, Ви жили та вчилися в інтернаті в Маяках, потім вступили до університету в Києві. Зараз маєте власну справу. Завдяки чому сироті вдалося «вибитися в люди»?

– Все так, як говорите. Ви гарно знаєте мою біографію (сміється). Дякую Богові за бойовий характер, хоча і отримував в юнацтві через нього на горіхи. А ще я дуже вдячний вихователям і вчителям в інтернаті. Вони побачили в мені здібності і заставляли їх розвивати. Так, сердився на них за це, але не відступав. Якщо пообіцяю, то вже точно роблю, тому мене цим і брали. Ще нам в інтернаті прищепили правильні людські цінності: повага, допомога, наполегливість, відданість. Це допомагає мені працювати зараз з людьми, об’єднувати їх в результативну команду, де кожен розвиває свої таланти, а разом ми досягаємо результату. І…наполеглива праця. От завдяки цим складовим, думаю, мені вдалося отримати дві освіти, потім закінчити аспірантуру і мати зараз свою справу. Ніколи не треба здаватися і засмучуватися – отака моя порада молоді. Так, буде складно, але все вийде, якщо працювати над цим.

Володимир щодня в селі, а не в костюмі по телевізору: «Село треба відроджувати справами, а не балаканиною!»
Володимир щодня в селі, а не в костюмі по телевізору: «Село треба відроджувати справами, а не балаканиною!»

– Круто! Це надихає. Володимире, раніше Ви ніколи не балотувалися в депутати, правильно? З якими партіями Ви співпрацювали? Маєте досвід в політиці?

– Я не був учасником жодних політичних партій чи проектів, для моїх громадських ініціатив вистачало власних сил. Але щоб зробити щось для рідної області, потрібно єднатися із тими, хто має схожі погляди.

– Чому таки вирішили піти у політику? І чому саме Радикальна партія Олега Ляшка? Завдяки чому відразу стали керівником обласного осередку?

– Як я казав раніше, багато речей зробити самотужки не можна. Політика сама по собі не є чимось поганим. Це – сфера, в якій ми всі вирішуємо, як нам жити. Політика – це наше єднання задля вирішення спільних проблем. І мене тішить, що РПЛ на Волині об’єднала людей, які поступово відроджують область своїми реальними щоденними справами.

Долучитися до команди Радикальної партії Олега Ляшка мене запросив мій друг з університетських років, а тепер народний депутат України Андрій Лозовий. Він сам – дуже активна молода людина, яка, попри вік, вже встигла багато зробити для України і, я впевнений, ще зробить набагато більше. Тому я задумався. Потім Андрій познайомив мене з Олегом Ляшком, і так з’явилася ідея моєї роботи як керівника партії у Волинській області.

Разом з Андрієм Лозовим в Горохові: «Колись на цьому місці було сміттєзвалище. Тепер сучасний спортивний майданчик.»
Разом з Андрієм Лозовим в Горохові: «Колись на цьому місці було сміттєзвалище. Тепер сучасний спортивний майданчик.»

– Це було два роки тому, так?  Тож якими здобутками можете похвалитися зараз?

– Все правильно, я два роки керую осередком РПЛ на Волині. Пишаюся командою. Сьогодні в кожному селі, селищі, місті є наші партійці і активісти. До них можна звернутися, розказати про проблеми, запропонувати ідеї. Вони – наші очі і вуха. Таким чином, ми знаємо, що турбує мешканців будь-якого району Волині, які в них особливості і потреби. За цей час провів з командою декілька виборів в ОТГ. На сьогодні в радах всіх рівнів ми маємо 101 депутата, створили 12 фракцій. І це чудово. Ми працюємо однією командою, і те, що не можуть вирішити місцеві депутати, передається обласним, а далі – депутатам в Верховній Раді. Можливо, не скромно, але хотів би похвалитися, що наші депутати в ОТГ за достатньо невеликий термін виконали майже всі передвиборчі обіцянки. Я дійсно пишаюся такою командою.

Читайте також: Хто всі ці люди – 3. Волинські кандидати-списочники

«Хочеш почути правду – їдь в село!» – з Андрієм Лозовим в с. Квасів Горохівського району
«Хочеш почути правду – їдь в село!» – з Андрієм Лозовим в с. Квасів Горохівського району

 Чому йдете у Верховну Раду, які завдання перед собою зараз ставите? Чим будете займатися на політичному рівні?

– Найголовніше моє завдання – це представлення інтересів Волині. Це – мій рідний край, і я хочу, щоб його чули. Хочу, щоб наші волинські проблеми не відштовхували в глибину шухляди, а вирішували їх. Про це треба говорити, змінювати закони, щоб змінювалося життя простих людей. Я постійно їжджу по області і бачу проблеми: і невеликі, які місцеві, і ті, які вирішити може лише держава. Це – розвиток фермерства, захист лісів, розмитнення євроблях і робота для волинян, щоб вони не шукали грошей по сусідніх країнах. Тільки РПЛ відстоює село, фермерство. Он на Волині які землі і ліси родючі! Це ж першочергове наше завдання – відродження села! Мрію налаштувати сприятливі умови для малого бізнесу, створити робочі місця та посприяти самозайнятості, щоб кожен мав роботу та гідну оплату власної праці. На Волині в нас  міцна та ефективна команда РПЛ, тепер нам треба підтримка у Верховній Раді, щоб всі ланки працювали злагоджено. І тепер моє завдання у Верховній Раді, щоби волиняни побачили, що їхні проблеми можна і треба  подолати. І що ми справимося там, де інші політичні сили не справилися.

Ірина ОСТАПЕНКО

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром