Онкохворий підліток з Волині потребує вашої допомоги

08 Жовтня 2018, 10:13
Коля Войтович 7198
Коля Войтович

Колі 15, і у нього лімфогранулематоз – злозлоякісне захворювання лімфоїдної тканини.

Микола проходить лікування у відділенні онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні. Кошти збирають на препарати хіміотерапії, підтримуючі препарати, обстеження МРТ. 

За свій вік хлопець  з села Мокрець Турійського району захворів вперше, ціле дитинство минуло без хвороб.

«Коли ми поїхали на лікування до Луцьку то сказали, що він просто простудився, а вже як передали аналізи до Києва, то вияснилось що у нашого сина онкозахворювання. Ми не могли повірити, що таке станеться, до останнього сподівались, що це помилка, бо ж раніше онкохворою  була наша старша донька Альона. Починалось все так як і з Колею, просто хвороба, а потім ми поїхали до Києва, де нам сказали про онкологію, у неї була третя стадія», – розповідає Світлана Войтович, мама онкохворого підлітка.

На щастя, зараз Оленка здорова, вийшла заміж і виховує троє діток, хоча лікарі запевняли, що вона не зможе мати дітей. Дівчина поборола цю важку хворобу, і живе нормальним життям.

Світлана ж, багатодітна мама, у неї аж п’ятеро дітей. Зараз ніде не працює, бо роботи і так багато. Коля завжди проситься допомогти, робить хатні справи, дивиться за меншими дітками.

Тато Миколи працює на птахофабриці. Розповідає, що всіма силами стараються заробити, бо грошей на лікування надто мало.

Про хлопця завжди ходять схвальні відгуки. Він допомагає не тільки вдома, а й сусідам та старшим людям. У школі користується хорошою репутацією вчителів, бо завжди слухається.

Коля Войтович
Коля Войтович

Коля любить майструвати своїми руками, то поличку зробить, то стола по ремонтує .

З того часу як захворів, став соромитись себе, адже унаслідок хімії, хлопець залишився без волосся, через це і на вулицю виходити не хоче, тільки у будинку сидить. Не хоче щоб інші бачили його, звертали увагу. 

Для нього надто важко це все переживати, він боїться, часто думає, але батьки, підтримують підлітка як тільки можуть, допомагають, позитивно налаштовують та не дають журитись. Бо головне – вірити, що все буде добре.

«У жовтні буде знову хіміотерапія. Хоч ліки і надто дорогі, але все ж надіємось, що знайдуться добрі люди, які допоможуть Колі прожити повноцінне життя», – каже мама.

Небайдужі можуть переказати гроші на банківську картку мами Колі:
Приватбанк: 5168 7573 6302 8152 – Ковальчук Світлана Анатоліївна.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39