У Турійському районі будують молочний комплекс

08 Жовтня 2018, 13:30
Перлина Турії 5019
Перлина Турії

Директор департаменту агропромислового розвитку ВОДА Юрій Горбенко з робочим візитом відвідав ФГ «Перлина Турії» Турійського району, зокрема побував на будівництві першої черги молочного комплексу.

Будівництво комплексу розпочалося у 2018 році в селі Задиби, – повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Нині завершують будівництво корівника проектною потужністю на 280 голів, галереї, молочного блоку та лагуни. Орієнтовна вартість будівництва становить 15 мільйонів гривень. Новинкою є те, що доїльний зал обладнають доїльною установкою типу карусель на 24 голови швецької фірми De Laval.

Господарство закупило 166 голів нетелів зарубіжної селекції (Німеччина, Польща), за які з державного бюджету частково відшкодували 3,2 мільйона гривень. Для комплектації молочного комплексу планують закупити ще 100 голів нетелів зарубіжної селекції. Таким чином молочний комплекс буде укомплектовано закупленим високопродуктивним  поголів'ям з Німеччини та Польщі.

На фермі створять 50 робочих місць. Цей об’єкт введуть в експлуатацію у листопаді цього року.

Паралельно будується друга черга молочного комплексу, корівник на 280 голів та приміщення для сухостою і телят. Об'єкт планують ввести в експлуатацію у 2019 році, довівши поголів'я корів до 660 голів, загальне поголів'я – до двох тисяч голів ВРХ.

У разі успішного завершення будівництва та введення в експлуатацію господарство претендуватиме на часткове відшкодування його вартості з державного бюджету.

2

1


1








 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром