У Турійському районі печуть короваї з грибами
Нещодавно у Володимирі-Волинському відбувся традиційний фестиваль «Український коровай-сузір'я».
На свято з різних куточків Волині громади попривозили свої головні весільні смаколики, – пише Високий Замок.
Майстрині-коровайниці одна поперед одної намагалися пишніше вбрати свої вироби. Хтось погнався за писком моди й заховав обрядовий хліб під витонченими прикрасами з мастики. Але більшість таки відтворила не просто давні рецепти тіста, а й традиційну оздобу короваїв.
І тут було чому дивуватися. Адже такого весільного хліба на сучасному весіллі мало де побачиш.
З тіста повиліплювали коралі та «шишки», голубів, лебедів та жайворонків, маки та ружі й навіть… гриби!
Так-так, саме боровиками (правда, не лісовими, а солодкими), прикрасили короваї майстрині з Нововолинська і Турійського району.
Біля них чи не найбільше фотографувалися гості фестивалю.
Читайте також: На Володимирщині відбувся фестиваль «Український коровай-сузір’я»