У Турійському районі печуть короваї з грибами

08 Жовтня 2018, 09:30
Коровай 5413
Коровай

Нещодавно у Володимирі-Волинському відбувся традиційний фестиваль «Український коровай-сузір'я».

На свято з різних куточків Волині громади попривозили свої головні весільні смаколики, – пише Високий Замок.

Майстрині-коровайниці одна поперед одної намагалися пишніше вбрати свої вироби. Хтось погнався за писком моди й заховав обрядовий хліб під витонченими прикрасами з мастики. Але більшість таки відтворила не просто давні рецепти тіста, а й традиційну оздобу короваїв.

І тут було чому дивуватися. Адже такого весільного хліба на сучасному весіллі мало де побачиш.

З тіста повиліплювали коралі та «шишки», голубів, лебедів та жайворонків, маки та ружі й навіть… гриби!

Так-так, саме боровиками (правда, не лісовими, а солодкими), прикрасили короваї майстрині з Нововолинська і Турійського району.

Біля них чи не найбільше фотографувалися гості фестивалю.

1

1


Читайте також: На Володимирщині відбувся фестиваль «Український коровай-сузір’я»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39