Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Коровай
Коровай

У Турійському районі печуть короваї з грибами

09:30 08.10.2018
718

Нещодавно у Володимирі-Волинському відбувся традиційний фестиваль «Український коровай-сузір'я».

На свято з різних куточків Волині громади попривозили свої головні весільні смаколики, – пише Високий Замок.

Майстрині-коровайниці одна поперед одної намагалися пишніше вбрати свої вироби. Хтось погнався за писком моди й заховав обрядовий хліб під витонченими прикрасами з мастики. Але більшість таки відтворила не просто давні рецепти тіста, а й традиційну оздобу короваїв.

І тут було чому дивуватися. Адже такого весільного хліба на сучасному весіллі мало де побачиш.

З тіста повиліплювали коралі та «шишки», голубів, лебедів та жайворонків, маки та ружі й навіть… гриби!

Так-так, саме боровиками (правда, не лісовими, а солодкими), прикрасили короваї майстрині з Нововолинська і Турійського району.

Біля них чи не найбільше фотографувалися гості фестивалю.




Читайте також: На Володимирщині відбувся фестиваль «Український коровай-сузір’я»

Коментарі
22 жовтня
Сьогодні
Вчора
20.10.2018
19.10.2018
18.10.2018
17.10.2018
16.10.2018
15.10.2018
14.10.2018
13.10.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин