Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Коровай
Коровай

У Турійському районі печуть короваї з грибами

09:30 08.10.2018
1204

Нещодавно у Володимирі-Волинському відбувся традиційний фестиваль «Український коровай-сузір'я».

На свято з різних куточків Волині громади попривозили свої головні весільні смаколики, – пише Високий Замок.

Майстрині-коровайниці одна поперед одної намагалися пишніше вбрати свої вироби. Хтось погнався за писком моди й заховав обрядовий хліб під витонченими прикрасами з мастики. Але більшість таки відтворила не просто давні рецепти тіста, а й традиційну оздобу короваїв.

І тут було чому дивуватися. Адже такого весільного хліба на сучасному весіллі мало де побачиш.

З тіста повиліплювали коралі та «шишки», голубів, лебедів та жайворонків, маки та ружі й навіть… гриби!

Так-так, саме боровиками (правда, не лісовими, а солодкими), прикрасили короваї майстрині з Нововолинська і Турійського району.

Біля них чи не найбільше фотографувалися гості фестивалю.




Читайте також: На Володимирщині відбувся фестиваль «Український коровай-сузір’я»

Коментарі
25 квітня
Вчора
23.04.2019
22.04.2019
21.04.2019
20.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
17.04.2019
16.04.2019
15.04.2019
14.04.2019
13.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин