На Турійщині 26 договорів про оренду водних об’єктів оформлено з порушеннями

31 Липня 2018, 16:32
2398

Голова районної державної адміністрації Василишин Орест Васильович провів щовівторкову нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району. 

Сьогодні, 31 липня, у ході наради обговорили питання дотримання договірних зобов'язань орендарями водних об'єктів, – про це повідомляє відділ інформаційно-внутрішньої політики та рганізаційної роботи апарату Турійської райдержадміністрації.

Каліщук Сергій Мирославович – начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації повідомив, що площа земель водного фонду на території району становить 1,9 тис.га (76 водних об’єктів), з них 38 відсотків (0,3 тис.га, 29 водних об’єктів) надані в оренду.

Із загальної кількості водних об’єктів оренда 26 оформлена з порушенням діючого законодавства. Зокрема, розмір орендної плати не відповідає вимогам Податкового кодексу, оскільки не проведена нормативна грошова оцінка.

З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства договорів оренди водних об’єктів, у жовтні 2017 року надіслано листи усім орендарям водних об’єктів. Станом на 1 липня згідно з інформацією Турійського відділу ГУ Держгеокадастру у Волинській області по 4 земельних ділянках водного фонду, які перебувають в оренді (орендарі Дричик П.І., Попіка О.А., Колодій Г.І., ТРТМР «Тур»), замовлено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок водного фонду, 2 технічні документації з нормативної грошової оцінки перебувають на експертизі (орендарі Журавков В.В., Турійська районна громадська організація «Добробут»).

З метою надання в оренду на аукціоні для рибогосподарських потреб за межами населених пунктів підготовлено земельні ділянки у межах Ружинської сільської ради загальною площею 9,5883 га вартістю 206231,16 гривні та Туличівської сільської ради загальною площею 3,2980 га  вартістю 88777,99 гривні (по вищевказаній земельній ділянці прийнято розпорядження голови ОДА від 20.12.2017 № 642 «Про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки водного фонду»).

У І кварталі 2018 року підготовлено документи (проект розпорядження голови облдержадміністрації, пояснювальна записка, довідки погодження) щодо поновлення договору оренди землі на земельну ділянку водного фонду, що знаходиться за межами населених пунктів Соловичівської сільської ради (ТРТМР «Тур»).

Окрім цього, протягом 2017 та першого півріччя 2018 років прийнято 3 розпорядження про підготовку лота до продажу права оренди на земельних торгах за межами населених пунктів Озерянської сільської ради для культурно-оздоровчих цілей та рекреаційних потреб орієнтовною площею 19,5137 га та 19,2129 га (озеро Данилове), за межами населених пунктів Перевалівської сільської ради для рибогосподарських потреб орієнтовною площею 8 га (озеро Мишно). 

31 травня 2018 року видано розпорядження голови обласної державної адміністрації № 324 «Питання оренди водних об’єктів, розташованих за межами населених пунктів на території області», яким уповноважено новоутворений відділ з питань земельних відносин обласної державної адміністрації вирішувати питання щодо надання у користування на умовах оренди водних об’єктів, а також інші питання, що стосуються водних об’єктів, які уже перебувають в оренді.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024