Етнічні чехи, переселенці із Криму та волинський фольклор: у Дольську стартував другий етнофестиваль «Єдина країна»

08 Липня 2018, 10:00
Фольклорний колектив у Дольську 3787
Фольклорний колектив у Дольську

У селі виступлять понад півтисячі учасників  фольклорних колективів.

Розпочався фестиваль у суботу, 7 липня. Цьогоріч його тривалість – два дні. 

Для гостей постаралися зробити все можливе, аби не було нудно:  тут є і містечко для дітей, і дискотека, і майстер-класи від народних умільців. Та головна «родзинка» – масштабна концертна програма, адже за два дні у Дольську виступлять понад 500 учасників  різних фольклорних колективів із Волині, Рівненщини, Львівщини. Буде навіть гурт із Миколаєва, учасники якого – етнічні чехи.

Виступлять чимало колективів
Виступлять чимало колективів

Виступлять чимало колективів
Виступлять чимало колективів

 

Цікаво, що організаторами фестивалю є переселенці із Криму. Тож символічно, що саме вони створили фест під назвою «Єдина країна».

Фестиваль у Дольську
Фестиваль у Дольську

 

«Мета фестивалю – довести, що навіть у невеликому селі можна організувати свято не лише обласного, а й всеукраїнського рівня. Більше п'ятисот учасників, самобутні фольклорні колективи з Волині, Львівщини, Рівненщини, а також  чеський колектив з Миколаївської області даруватимуть свою творчість волинянам. Ми можемо бути кримськими татарами, чехами, поляками, болгарами, грузинами, ким завгодно, але ми українці, бо тут живемо»,  – розповів один із організаторів Валерій Поліщук.

«Єдина країна»
«Єдина країна»

1
Фестиваль у Дольську
Фестиваль у Дольську

 

«Для нашої об'єднаної територіальної громади дуже важливо усвідомлювати, що ми можемо разом бути відомими в Україні завдяки такому фестивалю. У нас хороший туристичний потенціал і таке свято, як сьогодні, допоможе розвивати його, показати, що наша територія інвестиційно приваблива» – розповів селищний голова Турійської громади  Олексій Безсмертний.

До слова, невеличке село на Турійщині активно розвивається, більше того, претендує на звання центру зеленого туризму. Наприклад, цього року розчистили берег одного з місцевих озер ( а їх тут, до речі, аж чотири), відремонтували три кілометри доріг, провели дротовий інтернет. А ще у Дольську знаходяться дві так звані зелені садиби, які активно приймають гостей у різні пори року. 

Майстер-класи від народних майстрів
Майстер-класи від народних майстрів

 


 

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39