Перевірили якість води турійських озер

25 Травня 2018, 15:40
Перевірили якість води турійських озер 3871
Перевірили якість води турійських озер

В період підготовки до літнього сезону та протягом сезону обласний лабораторний центр на місцях здійснює моніторинг  місць відпочинку.

У Турійському районі перевірили озеро Соминське  на пляжі Луківської сільської ради та озеро  Велимче на пляжі Соловичівської сільської ради. Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Повідомляють, що більшість проб води не відповідають санітарно-гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками.

З метою збереження здоров’я, недопущення виникнення захворювань серед населення, для проведення комплексу заходів щодо виявлення причин забруднення води відкритих водойм та їх усунення до початку літнього оздоровчого сезону, поінформували з цих питань територіальні управління ГУ Держпроспоживслужби області, органи місцевого самоврядування.

Відхилень за паразитологічними показниками грунту (піску) не виявили.

Разом з цим, наполегливо радимо мешканцям та гостям Волині відпочивати в офіційно відведених для купання місцях, оскільки офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Це і дослідження якості води, і упорядкування їх території, дна водойм. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024