У Кустичах, Обенижах і Соловичах відзначили День пам’яті та примирення

10 Травня 2018, 09:20
3279

У селах Кустичі, Обенижі та Соловичі Турійського району 9 травня відбулися заходи із вшанування загиблих у Другій світовій війні, День пам’яті та примирення, на яких з палкою промовою до своїх земляків звернувся Соловичівський сільський голова Ярослав Кашуба.

Про це написав громадський активіст і журналіст Василь Гут.

У промові сільського голови ішлося про те, «що кожного року в цей день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та проявляємо глибоку шану ветеранам які на своїх плечах винесли тягар тієї війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Сюди ми приходимо, щоб пом’янути близьких та далеких родичів, чиє життя забрала війна, щоб ще раз вклонитися їм та згадати жахіття цієї жорстокої війни. Жива людська пам'ять і не старіє з роками, вона слухає наші серця. Немає в нашій країні жодного шматочка землі якого не зачипили бойові дії. Ярослав Кашуба описав героїчні події тих днів які відбувалися на території сіл Кустичі, Обенижі та Соловичі та сказав, що 26 років за час своєї незалежності країна не знала війни і наш народ пишався тим, що стільки часу нам вдалося зберегти мир, але війна увійшла в нашу державу – анексований Крим, ідуть бої на сході. Україну знову під ворожими кулями та градами боронять наймужніші, найкращі наші сини та доньки. Нова Україна народжується в цій боротьбі бо її свободу відстоює весь Український Народ. Ще не так давно ми не звертали увагу на слова «Слава Україні! Героям Слава» ! , а тепер ці слова набули нового змісту, ми тепер точно знаєм і розумієм кому ці слова адресовані і ні в кого не має сумніву, що ці Герої, це хлопці які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, це лікарі які в мирний час повертають поранених з цього світу, волонтери, на плечах яких тримається наша армія, це якраз і є ті, котрі в найважливіший час для нашої держави не злякалися, пожертвували собою за ради Батьківщини, недаючи нашим недругам розколоти її, розтоптати нашу незалежність до якої ми йшли так довго.

Подвиг і приклад ветеранів 40-х років, воїнів УПА, афганців, бійців АТО, повинні пронизувати все наше життя, бути критерієм всіх наших вчинків і дій. Наш святий обов’язок перед світлою пам’яттю загиблих за волю рідної Вітчизни полягає в тому, щоб зберегти незалежність України прийдешнім поколінням, посадити зерна хорошого майбутнього на грунті гіркого минулого. На перехресті історії нам хочеться заглянути в майбутнє, дізнатися яким воно буде, подумати, що взяти з собою в майбутнє з сьогодення. Тому збереження уроків і заповітів цієї Перемоги має важливе значення. У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, вони вічно будуть жити в серцях нинішніх і майбутніх поколінь, залишатися взірцем військової доблесті і героїзму.

Соловичівський сільський голова, в минулому доброволець, виконувач обов’язків героїчного спецпідрозділу МВС «Світязь» Ярослав Кашуба всім присутнім в цей день побажав мирного неба над головою, прекрасного здоров’я, позитивних емоцій та оптимізму, сімейного затишку, реалізації задуманого та здійснення мрій і віри у славне майбутнє України, а закінчив своє звернення словами: Слава Україні!»











 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром