Найкращі педагоги Турійщини познайомилися із «перевернутим навчанням»

19 Квітня 2018, 19:10
Захід пройшов у формі семінару-тренінгу 1203
Захід пройшов у формі семінару-тренінгу

Захід пройшов у  формі семінару-тренінгу.

«Технологія «перевернутого» навчання - нова траєкторія в освіті» - під таким гаслом вчитель-методист Вікторія Рябоденко провела семінар-тренінг, в якому взяли участь найкращі педагоги Турійщини. Про це інформує Турійський районний методичний кабінет працівників освіти.

Зазначають, що традиційні методи навчання відходять у минуле. Знання-копії, які вчителі надають в готовому вигляді, діти дуже швидко забувають. Учням потрібні  нові форми роботи в класі. Однією з таких форм є так зване «перевернуте навчання» яке баузється на таких принципах: домашнім завданням школярів є перегляд відео або ж робота з підручником, де діти проходять теоритичний матеріал наступного уроку. Урок ж відведений для вирішення проблемних завдань, розвитку практичних навичок та закріплення вивченого. 

«Перевернуте навчання» передбачає відмову від таких прийомів: виступи учнів біля дошки, фронтальне опитування, диктування конспектів, перегляд тривалих навчальних фільмів і презентацій тощо. Натомість запроваджуються елементи педагогіки співробітництва: учитель виступає скоріше в ролі колеги й консультанта. Учні опановують навчальний матеріал, значною мірою за допомогою самонавчання, що сприяє розвитку пізнавальної активності та самостійності.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024