Турійчанка придбала сільський будинок для бездомних котів і собак

14 Березня 2023, 10:09
Турійчанка придбала сільський будинок для бездомних котів і собак 1161
Турійчанка придбала сільський будинок для бездомних котів і собак

Десять років тому жителька селища Турійськ Марина Шворак купила в селі Клюськ будинок для того, щоб там утримувати бездомних тварин. 

Про таку людяність розповіла Антоніна Гут у фейсбук.

Час йшов і кількість тварин збільшувалась, а під час російської агресії проти України тут знайшли прихисток 31 собака і 30 котів, серед них є тварини інваліди без кінцівок і їх потрібно лікувати, обігріти, нагодувати та приділити увагу, а на це звичайно потрібні кошти та час. Тому жінка часто звертається до волонтерів. 

Будинок відключений від електропостачання, обігрів його проводиться пічкою яку допоміг зробити Борис Панчук. На цій пічці Марина готує і їжу тваринам які хочуть їсти і дуже чекають її вранці. 

Купувати корм для тварин їй постійно допомагає донька Ольга, яка проживає в Луцьку та волонтер з міста Ковель Олександр Богданович, який постійно опікується тваринами, а сім'я Бориса Панчука допомагає перероблювати корм перед приготуванням.  

Небайдужі турійчани, які дуже люблять тварин, Яна Бадира та Віта Григорчук допомагають Марині доглядати та лікувати пухнастиків. Якщо відповідні процедури з котами даються легше, то з собаками набагато складніше, але молоді волонтерки знаходять вихід і з цих складних ситуацій.

Ще одна важлива деталь – коти та собаки в притулку живуть доброзичливо, дружно один до одного та курей і качок, які теж мешкають по сусідству. Всі тваринки живуть однією великою родиною.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024