Роковини смерті захисника з села Купичів Івана Антонюка

06 Березня 2023, 16:18
Іван Антонюк 642
Іван Антонюк

Минув скорботний рік як загинув від ворожих куль Іван Антонюк, захищаючи Україну.

Іван Антонюк народився 19 березня 1992 року у селі Купичів Турійського району.

Дід по батьківській лінії – Антонюк Василь Тимофійович був учасником УПА, бабця по маминій лінії – Цехош Ганна Василівна, заслуженим вчителем, директором Купичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, батькоАнтонюк Микола Васильович, краєзнавець, керував з 1989 року осередком «Народного руху України» у Купичеві

У 2007 році Іван Антонюк закінчив Купичівську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З 4 березня 2009 року очолював «Молодий Народний Рух» на Волині. Підтримав 5 вересня 2013 року об'єднання волинських осередків «Молодого Народного Руху» та «Батьківщини Молодої».

Був ініціатором відновлення пам'ятника загиблим воякам УПА в Купичеві. Щороку організовував відвідування молоддю колишньої бази УПА «Січ» в урочищі Вовчак, а також походи на Говерлу. Брав активну участь у фестивалях Бандерштат. Створив футбольну команду з молодих рухівців.

Закінчив Володимир-Волинський агротехнічний коледж. Учасник Революції гідності.

У лютому 2015 року добровольцем пішов на фронт. За сім років пройшов шлях від солдата (механіка-водія БМП) до командира роти. Мав позивний «Антоніо».

Випускник географічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Співавтор книги «Там де воскресла Україна. Вовчак», яка вийшла у Луцьку.

У 2019 року закінчив Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Загинув 6 березня 2022 року в місті Золоте на Луганщині. Разом із побратимами ціною власного життя зупинив ворожі танки, не давши їм прорватися у стратегічно важливому місці. Два танки прорвалися на українські позиції. Іван вискочив з бліндажа, але його скосила кулеметна черга.

Похований 14 березня 2022 року на Пагорбі Слави у рідному селі Купичів на Волині разом із загиблим земляком Леонід Тімцо.

«Цю розмову із ним про тоді іще ймовірне російське вторгнення колеги-журналісти записали у вересні 2021 року – вже тоді він казав про величезні втрати російської армії, загрозу по усьому кордону України і, що «ми не завжди можемо говорити, що готуємо, бо тоді це не буде війна – це буде шоу». Вічна пам'ять тобі, друже. Ти був справжнім воїном та фахівцем своєї справи», – написав Назар Ільницький у фейсбук.

Наталія Прокопчук у фейсбук опублікувала фото з вшанування перед роковинами.

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром