Правоохоронці підозрюють відмивання грошей під час ремонту школи у Лукові

26 Грудня 2022, 17:20
Луківська опорна школа 2887
Луківська опорна школа

Під час ремонту Луківської опорної школи використовували неякісні будівельні матеріали, завищували ціну і привласнювали бюджетні гроші.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду, яку оприлюднили 12 грудня.

Зазначається, що старший слідчий СУ ГУНП у Волинській області за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу Волинської обласної прокуратури звернулася до слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду об`єкту «Нове будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей» по вул. Лящука, 4 в смт. Луків Турійського району Волинської області» для перевірки на відповідність проектно-кошторисній документації, ДБН та інших стандартів у сфері будівництва, актам виконаних будівельних робіт примірної форми КБ-2в, а також відібрання зразків будівельних матеріалів для проведення відповідних досліджень.

Клопотання мотивують тим, що слідчим управлінням ГУНП у Волинській області проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні №12020030000000732 від 23 грудня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Під час досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні встановили, що службові особи ТОВ «Луцьккомунбуд» в період 2018-2020 років за попередньою змовою із службовими особами Департаменту інфраструктури Волинської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, під час виконання договору підряду №372-р/2 від 10.09.2018 «Нове будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІП ступенів - ліцей» по вул. Ляшука, 4 в смт. Луків Турійського району Волинської області», шляхом завищення вартості робіт та використання неякісних будівельних матеріалів, привласнили бюджетні кошти.

Нагадаємо, раніше Район.Турійськ інформував про те, що у Лукові до нового навчального року завершать будівництво школи.

Читайте також: 

За словами правоохоронців, будівельні роботи проводилися із грубими порушеннями Державних будівельних норм України, а також на об`єктах виконано роботи із будівельних матеріалів, що не відповідають вимогам ДСТУ, не мають будь-яких сертифікатів відповідності та різняться із матеріалами, що вказані в актах виконаних робіт, що призвело до розтрати бюджетних коштів в великих розмірах.

У зв`язку з цим виникла необхідність у проведенні саме огляду об`єкту «Нове будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей» по вул. Лящука, 4 в смт. Луків Турійського району Волинської області», а не тимчасового доступу до речей та документів, оскільки необхідно оглянути самі приміщення загальноосвітньої школи з метою перевірки на відповідність проектно-кошторисній документації, актам виконаних будівельних робіт примірної форми КБ-2в.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, надіслали заяву у якій просять клопотання про надання дозволу на проведення огляду провести без їхньої участі, а тому слідчий суддя приходить до висновку про розгляд клопотання на підставі наявних у ньому матеріалів із кримінального провадження.

Зрештою слідчий суддя постановив задовільнити надання дозволу на проведення огляду. Огляд були зобов'язані провели до 15 грудня.

Варто зазначити, згідно з сайту державних публічних закупівель ProZorro, у 2017 році відділ освіти, молоді та спорту Турійської районної державної адміністрації заплатив 75 тисяч гривень роботи з розробки проектно-кошторисної документації на будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей».

У 2018 році управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації заплатило ТОВ «Луцьккомунбуд» 19,2 мільйонів гривень за будівництво нових учбових приміщень. Строк виконання робіт мало бути 31 грудня 2019 року.

 

 

У грудні 2020 року департамент інфраструктури Волинської обласної ОДА знову заплатило ТОВ «Луцьккомунбуд» 785 244 гривень за виконання додаткових будівельних робіт згідно скоригованої проектно-кошторисної документації.

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024